Gazdasági alapfogalmaknál pl. "Mérleg"-elemzés keretében a gazdálkodó szervezet stabilitásának vizsgálata
-a cég vagyonának és a saját tőke, idegen tőke alakulásának összevetése, (vevők-szállítók összevetése, hitelek, egyéb idegen pénzforrások jelenléte)
-Eredmény-kimutatás elemzése során az előző időszakhoz viszonyított eredmény változása a különböző mutatószámokkal: ár-, érték-, volumen-indexek segítségével
A "Fogyasztói magatartás és a kereslet" alakulásánál mindenképpen az ár-érték összevetése, az átlagos jövedelem alakulásával összevetni.
Majd azért írd meg, hogyan döntöttél, hogyan építed fel. Milyen témakörök mellett döntöttél.
Esetleg az oktatót is megkérdezheted, szokott lenni konzultációs lehetőség, vagy csak írj neki egy emailt és kérd meg hogy adjon egy kis útmutatást. Általában egy kérdés a csoporton belül többekben felmerül, mert mondjuk nem egyértelmű a követelmény. Szóval van esély hogy más is kérdezte, és az oktató inkább egy köremailben leírja a részleteket, és ezzel másoknak is szívességet teszel. :-)
Terjedelem, irodalomkutatás, vagy saját gondolatok megosztása.
A többiek miről írnak és hogyan?
Mindenképpen a csoporttársaimtól merítenék ötleteket, vagy felsőbb évesektől, az még jobb, mert nekik van már tapasztalatuk az oktatóval és a tárggyal is.
Sziasztok! Pénzügyi-számviteli ügyintézői szakon vagyok. Egy kis segítséget szeretnék kérni, kaptam két házi dolgozat feladatot amiben, a “Gazdasági alapfogalmak”-ról és a “Fogyasztói magatartás és kereslet”-ről kell írnom. Szerintetek miről kellene írnom? Nem a megoldást kértem csak ötleteket, hogy hogyan tehetném jobbá a két dolgozatom.