Édes metélt recept

Az Édes metélt hozzávalói:
40 dkg szélesmetélt
8 ek vaj
5 tojás
5 ek cukor
5 dkg mazsola
25 dkg áttört túró
2 nagy pohár tejföl


Az Édes metélt elkészítési módja:
A tésztát kifőzzük, a tojássárgákat fehéredésig kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, túrót, a felolvasztott vajat és a mazsolát. Verjük habbá a tojásfehérjét, keverjük a masszához és forgassuk bele a tésztát. Jól kikent mély tepsiben, tűzálló tálban sütjük, előmelegített sütőben 180 fokon.

Ízesíthetjük vaníliával, fahéjjal, darált dióval. A tálaláskor nagy kockákra vágjuk és felmelegített baracklekvárt, vaníliasodót adhatunk mellé.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Édes metélt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook