Édes metélt recept
![](http://static.hoxa.hu/pic/recept-foto.jpg)
40 dkg szélesmetélt
8 ek vaj
5 tojás
5 ek cukor
5 dkg mazsola
25 dkg áttört túró
2 nagy pohár tejföl
Az Édes metélt elkészítési módja:
A tésztát kifőzzük, a tojássárgákat fehéredésig kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, túrót, a felolvasztott vajat és a mazsolát. Verjük habbá a tojásfehérjét, keverjük a masszához és forgassuk bele a tésztát. Jól kikent mély tepsiben, tűzálló tálban sütjük, előmelegített sütőben 180 fokon.
Ízesíthetjük vaníliával, fahéjjal, darált dióval. A tálaláskor nagy kockákra vágjuk és felmelegített baracklekvárt, vaníliasodót adhatunk mellé.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: littleanne, jan. 8. 10:39
Az Édes metélt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.