Kekszszalámi recept

A Kekszszalámi hozzávalói:
3 dl tej
55 dkg háztartási keksz
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dkg kakaópor (cukrmentes)
ízlés szerint: dió, áfonya, mazsola stb.


Kekszszalámi

A Kekszszalámi elkészítési módja:
A kekszet összetörjük egy tálban. A többi hozzávalót keverjük össze egy másik tálban és dolgozzuk össze. Ha kész a massza, akkor tegyük hozzá az összetört kekszet. És a kiválasztott plusz ízt. Én diót és áfonyát használtam. (egy - egy marékkal.) Én folpackba tettem és henger alakúra formáltam. Tegyük be pár órára a hűtőbe, de a legjobb, ha egész éjszakára ott hagyjuk. Ha megszilárdult, akkor könnyen le lehet húzni róla a fóliát, és már szeletelhetjük is. Nem egy szép sütemény, de könnyen, gyorsan elkészíthető.

Bármilyen formába lehet tenni. pl. őzgerinc. Érdemes azt is kibélelni, hogy könnyebben ki lehessen venni és szeletelésnél szebb.

Én kakaó nélkül is készítettem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kekszszalámi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook