Dr. Steinberger 5 napos méregtelenítő kúra 2012. 01. 07. (beszélgetés)
Sziasztok! Én holnaptól tervezem az elsö 5 napos dr Steinberger-es kúrámat.
Van itt valaki, aki éppen csinálja?
Sosem diétáztam, nem az erösségem. Remélem sikerülni fog. ☺️
Sziasztok!
Én kizárólag méregtelenítés céljából csináltam végig a kúrát.Ma vagyok az 5.napon.Megszenvendtem az 3.napot,mert az ananász szinte az egyetlen gyümölcs amit egyáltalán nem eszem meg.De hősiesen megittam.Kenyeret egyáltalán nem fogyasztok 10 éve úgyhogy maradt a Finn crips amit kenyér helyett szoktam enni.Bajban voltam,mert a program szerint 7 szelet rozs kenyeret kell megenni egy nap.Ebből a lapkából kb.40 szelet fedezte volna,ami számomra képtelenség....6-7 db-ot ettem meg .A 4.nap a cékla ami egyáltalán nem ment...Gyakorlatilag a fél üveget tudtam csak meginni,mert a szagától is rosszul vagyok.Ma vagyok az 5.napon és 2,9kg fogytam.Heti 4x edzek,de most semmit nem sportoltam.Nagyon gyengének érzem magam.Nem tudom,hogy még egyszer végig tudnám-e csinálni,de ezeket a leveket biztos fogom a jővőben is fogyasztani.Olvastam a korábbi hozzászólásokban,hogy van aki 10 napot szeretne egyszerre ebből a diétából.Nem tartom jó ötletnek! Ezt a kúrát évszakonként legfeljebb egyszer javasolt nem véletlen 5 napos a csomag.
Sziasztok
Azon gondolkodom megcsinálok férfi létemre egy ilyen kúrát, mivel utóbbi időben kifejezetten fáradtnak érzem magam, hamar felpuffadok, már reggel egy kevés reggelitől is szakadok szét. + fél év alatt feljött rám 10 kg a semmiből. Holott étrendem nem változott (ami elég rendszertelen).
Az úgy rendben van ha már az előtte lévő napokban is csak joghurtot és zöldség gyümölcs féléket fogyasztok, mennyit ehetek majd az 5-ik nap után?
ugyértem pl reggelire mit egyek majd? és mennyit belőle... csak mert sosem volt még ilyen dologban részem, és azt olvastam nem szabad megterhelni a gyomrot rögtön.
Sziasztok!
Kezdő vagyok a diéták terén, január második hetében kezdem el a Steinberger kúrát, a doboz már megvan az 5 üveggel és arra vagyok kíváncsi hogy hogyan készítsem fel a szervezetem. Például fokozatosan a kezdés közeledtéig kevesebbet egyek vagy álljak rá több víz ivására? Minden tapasztalat és jótanács érdekel! :) 76 kilogram lettem, 24 éves vagyok célom a szeptemberi 72kg ;)
Ma kezdtem el, a kenyeret nem ettem meg mind. Én de. keveset tudok enni este jön rám az éhezés.
Nálam nem a fogyás az elsődleges. Vizet ,gyógyteát bármennyi ihatunk?Főztem csalán teát, remélem szabad?
Dóra
Sziasztok!
Nekem ma van a második napom. Már nem elsőnek csinálom így nem ért váratlanul a dolog. A tegnapi nap nagyon egyszrű volt. Viszont ma egy kicsit fáj a fejem és nagyon fáradt vagyok. Engedtem magamnak egy kávét, üresen, mert a munkahelyen mágsem aludhatok el. Ennek a zöldséglének még mindig nem tetszik az íze, de a holnapi ananászt már nagyon várom :)
Sziasztok ! Én idén másodszor csináltam meg a Dr. Seinberger diétát. Ma van az ötödik nap. Az első kúránál a második nap iszonyatos fejfájás gyötört. A harmadik naptól lüktetően görcsölt a derekamtól lefelé minden izületem derekam, csípőm, térdem.
Most a második kúránál már a fejfájás elmaradt de az elviselhetetlen izületi fájdalom a harmadik naptól megvan . Kinek volt ilyen tapasztalata ??? Így a tavaszi méregtelenítő kúrát valószínűleg nem ilyen módszerrel fogom elvégezni. A hozzászólásokat előre is köszönöm. Bernadett
Sziasztok!
A feleségem találta ki, gondoltam csatlakozom, hogy ne szenvedjen annyira. Ma fejezzük be, én az első 3 napon abszolút nem ettem semmit, csak ittam a leveket, a párom eszegetett óvatosan rozskenyeret. Én most 5 kg mal, a feleségem 2 vel lett könnyebb.
Szerintem a levek ihatóak voltak, gondolom megint megcsináljuk jövőre!
Sziasztok!
Én holnap kezdem.az lenne a kérdésem h napi 6 fele vitamint szedek( c vitamin,omega3,fokhagyma,cirdyceps gomba kapazula stb)..szedhetem a meregtelenites alatt??:)
Sziasztok, én ezt kérek a 'Jézuskától', ma megy megvenni a férjem. Máskor is próbáltam - nem ezzel - de estére olyan éhség jött tám, h szinte remegtem. Remélem, ezt bírni fogom most
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Sziasztok!
Én is gondolkodom a mérgtelenítésen, néztem már azt az oldalt ahol az a gusztustalan kép van hogy mi jön ki az emberből mérgtelenítés közben nem nevezném meg hát azt biztos nem. A steinberger jó meg hazsnos de méregtelenítésnek biztos elég ez? Főleg úgy hogy közben meg kenyeret enni? Nem hanzik nagyon hatásosnak nem? Én arra gondoltam hogy valami hasonlót megcsinálok, mint a gomba elleni diéta abban azért ugyanaz van mint amitől le is lehet fogyni és a szervezetnek sincs szüksége finomított fehér cukorra meg alkoholra stb. Mellette meg persze vitamin ezerrel most már lassan túl leszünk a primőrökön, meg ma láttam a piacon medvehagymát nyammi!! Meg persze sok folyadék amiből biztos nem lehet eleget inni meg a bélrendszert is táplálni kellene hamár ott azért sok minden lerakódik, valami kis dalólós probiotikum vagy hasonlók. Egy biztos ha már a cukrot teljesenki lehet hagyni (én próbálom bár 100%-ban) nagyon nagyon nehéz hosszú távon, akkor az már elég lenne szeintem nem?
Szia Vera!
Igazából ez nem fogyókúra,amit ettől lefogysz,pár napon belül visszajön.Viszont nagyon jó egy diéta,vagy életmód váltás elkezdéséhez.Lehet,h éhes leszel,de 3 liter vizet meg kell inni mellé és ehetsz kenyeret minden étkezéshez.Ha nagyon nem bírod,egyél egy picivel több kenyeret,amikor szabad!Viszont a gyomrod tuti szűkül majd.:-)
További ajánlott fórumok:
- Próbálta-e valaki a Dr. Steinberger-féle ötnapos méregtelenítő kúrát?
- 8 napos méregtelenítő kúra - stagnáló fogyásra is jó! Tarts velem!
- 2013.11.16-tól 26 napos waterfast-ba kezdek, méregtelenítés céljából, ki tart velem? :)
- 12 napos léböjt méregtelenítés céljából. Tapasztalatok?
- 5 napos Steinberger léböjt diéta
- "Dr Steinberger 5 napos fittness program"-ról vélemény?