Dr. Martens bakancs (beszélgetős fórum)
Tehát mikor az elsővel így jártam, vettem egy másikat.
Ehez sem volt szerencsém. Ez ugyanolyan hitvány, ennek is beszakadt a sarka. Reklamátam, de akár a falnak. A 120 kg és a 198 cm nem megfelelő?? Nem lehet mindenki 80 kg és 160 cm. Szóval akinek tartós cipő kell, és 100 kg feletti az ne martenst vegyen. Figyelj a cipő talpára. Ne üreges,hanem teli talpu legyen.
Szép napot!
Soha többet martens. Kétszer is pórul jártam. A talpa a gyenge pontja. Alulról is látszik, hogy üreges. És minimális használat után a sarok rész beszakad. Onnan használhatatlan. A talpban lévő kockák gyengék, és a farost ami fölötte van, bele szakad a cipő talp részébe.
Először így jártam, újra vásároltam, h
Szia,Nekem is van és egyszerűn betörhetetlen,pedig már cipésznél is volt tágításon.
Én csak akkor hordom,ha olyan helyre megyek ami megköveteli a Martens bakancs viseletét:-)
Az én lábam elég érzékeny, így még a régi cipőim is feltörik a lábamat, ha nem hordom x ideig de, ahogy megtanulok újra járni bennük, minden rendben lesz. Ez igaz a tangapapucstól kezdve a bakancsig.
Volt sok bakancsom, de sosem martens egyik sem, én nem igen hiszek a márkákban, így sosem adok ki túl sokat a bakancsokra, de nekem sosem törte ennyi ideig a lábamat egyik olcsó bakancs sem. Feltörte, nem vettem fel 2 napig, majd újra felvettem és semmi gond nem volt. Én a helyedben visszavinném, mert ez nem normális. A férjemnek vettünk egyszer egy scholl edzőcipőt, amit visszavittünk, mert a lábujján bőrkeményedést csinált. simán visszaadták a több mint 20 ezer forintot.
Én tavaly év végén vettem új Martens-t, kb. egy hónapig törte a sarkam, de brutálisan leszedte róla a bőrt :( Aztán nem hordtam 2-3 hétig, addig meggyógyult a lábam, és azóta nem tör.
Én elvinném cipészhez a helyedben, szerintem tud rajta segíteni.
nem mondanám, hogy "így van rendjén". sem anno a surranó, sem a pár éve vásárolt ironside sem törte soha a lábam. még csak 1 hólyag sem volt rajta... vagy csak én volnék szerencsés?
hol töri? esetleg ha olyan helyen, akkor meg lehet kalapálni... vagy betörni...
En mar betortem parat, emlekeim szerint legalabb egy honapig nekem is eltartott, ha nem tovabb.
Sajnos ez ilyen.
Emlekszem, evekig megvolt a seb a labamon, ugy feltorte, pedig nem atallottam vattabol meg gezbol kis parnacsakat gyartani es belevarrni egy-ket zokniba...mondvan, nehogymar egy bakancs kifogjon rajtam.
Nyilvan az sem mindegy, mennyit hordod. En szinte kizarolag bakancsban kozlekedtem evekig.
Szerintem meg ne add fel. Sok sikert.
Még 'rokkos' koromban volt egy rakás bakancsom, a lábaim gyorsan megszokták, olyan szép bőrkeményedéseim lettek, hogy csuhaj :D
Így tanácsot nagyon nem tudok adni. Próbálj esetleg vastagabb zoknit húzni hozzá, vagy duplát, ha el bírod viselni, és jobban ki lesz párnázva a lábad.
Kedves fórumozók!
Talán egy nagyon szokatlan kérdéssel fordulok hozzátok, de szeretnék pár tanácsot, véleményt olvasni, mivel már nagyon tanácstalan vagyok. Vettem egy dr. Martens bakancsot kb. 1 hónapja. Tudatában voltam annak, hogy fel fogja törni a lábam / sarkam, mert ez így van "rendjén". De a lábnak előbb-utóbb hozzá kell szoknia... és lám-lám, én már ott tartok, hogy 1 hónap elmúltával is még ezzel a gonddal szenvedek, hogy feltöri a sarkam. Vattát ill. ragtapaszt tettem arra a pontra, ahol feltört, majd az a rész okés volt, de utána mashol tört fel, ahol addig nem... nekem ez már kész röhely. Apukám mondja, hogy biztosan kicsi a bakancs, én ezt nem hiszem... meg kenem a bakancsot bőrápolóval, reménykedve hátha kicsi "betörik", enged a bőr.
Előre is köszönöm a tanácsokat!