Dr Martens bakancsot gyártanak-e Kínában? (tudásbázis)
Szuper.
Én viszont hála neked, totál beleszerettem a rózsaszín bakancsba. :)
Neeeeeeem ;)
Azt nem tudhatjuk, hogy amire éppen alkuszol az eredeti-e? De attól, hogy Kínában gyártják igen, lehet eredeti. A felelősség a tided ;))
ha ilyen terméket veszel elősegíted a rabszolgamunka és az extraprofit fenntartását
miért nem veszel magyar cipőt
tizennégyért itthon is gyártanak
A legtöbb terméken "made in china" felirat van.
pl. SONY japán cég, Ericsson Svéd, Sony-Ericsson telefonom címkéjén "made in china" van, és a Tré-Mobile nem hiszem, hogy hamis telefont adna el. ;-)
Amúgy gazdasági oka van ennek, hogy mindent ott gyártanak. Egyszerűen, 100ft/óra bérnek megfelelő fizetés mellet készül minden, ami adókkal együtt sem több 200ft/óra -nak megfelelő összeggel.
Sehol a világon, nem tudnák ilyen olcsón, rabszolga munkával megcsináltatni.
Persze ettől neked nem lesz kevesebb, márkát veszed meg, nem a terméket!
Egy márkás cipő: 14 000 Ft!
Elő állítási költség, szállítással együtt: 1500Ft.
Szerinted azt mondja?
(amúgy mindenki azt mondja)
2003-ban a gyár kitelepedett(wikipedia szerint)majd újra otthon kezdett gyártani.A kínaiak mai napig gyártják-fórum is van róla:
Ott gyártanak mindent, ahol olcsó a munkaerő. Ráadásul a hamisítványt sokszor az eredetivel egy helyen.
Nappal az eredetit, éjjel a koppintást.
Ilyen világot élünk....
További ajánlott fórumok:
- Miért ilyen nadrágokat gyártanak?
- Ledobva a cipőt, bakancsot érzem, hogy izzadt a lábam, nedves a zoknim és sajnos szaga is van, ma már égnek a lábujjaim ez gomba lehet?
- Mennyire lehet megbizni, azokban a márkás termékekben, amelyeket Kinában gyártanak?Gondolok itt adidas, Nike stb
- Vettem a rongyiba egy tentex és egy goratex-es bakancsot a fiamnak.Kimoshatom mosógépben?
- Szerettem volna venni egy új bakancsot, de mikor megláttam...
- Piros Martens bakancsot mivel kell ápolni?