Vettem a rongyiba egy tentex és egy goratex-es bakancsot a fiamnak.Kimoshatom mosógépben? (tudásbázis kérdés)
Én évek óta ilyen texes csizmákat veszek a gyerekeknek, soha nem mertem mosógépbe tenni, de nagyon nem is volt rá szükség, még a fiamé se tudott annyira bekoszolódni, hogy a vizesruhás törölgetésnél több kellett volna neki.
Hogy a tex előtt a különböző előtagok (gora, ten, sympa, stb.) mit jelentenek, azt nem tudom, de úgy tudom, hogy a csizmák legjelentősebb tulajdonsága, hogy a nedvességet kívülről nem eresztik be, viszont belülről kiengedik.
Goratex cipőket csomagolok :)
Inkább csak nedves ruhával töröld át őket. Ha még rajta lenne a címke úgy lehetne látni, hogy gépben mosható-e, de így turiból véve gondolom már tuti nincs rajta. Így inkább ne tedd gépbe. :)
A TEX jelölés a víztaszító képességet jelöli, azaz vízálló.
Én nem tenném mosógépbe, kívülről nedves ruhás tisztítás, belülről talpbetét kimosása.
:-))
További ajánlott fórumok:
- Ecet a mosógépbe a ruhák fehérítéséért, ki mit gondol róla?
- A mosógépben rejtélyes eset-minden kilyukad, mitől lehet?
- Az ökógolyó tényleg meglágyítja a vizet a mosógépbe és nem fog lerakódni a vízkő?
- Ti mit használtok, hogy a mosógépben mosott fehér ruha ne legyen szürke?
- Melyik a jó márka mosógépben, ami sok éven át megbízható és jó programok vannak benne?
- Kislányom sportcipőjét, kimoshatom a mosógépbe?