Ecet a mosógépbe a ruhák fehérítéséért, ki mit gondol róla? (tudásbázis)
Pedig muszáj, a vízkő csak úgy magától nem jön ki, az tömíti el a szűrőjét is. Az alja meg még vízkövesebb, ott rakódik le legjobban.
Ismétlem, hogy megértsd, magától nem jön ki.
Nem azt írtam, hogy nem tisztítom, hanem hogy nem vízkőtelenítem.
A kis ablaka vagy mije külön vegyszer nélkül is lemosható, a szűrője úgyszintén.
:)
Nekem is van.
Megkedveltem a mosószódát, de nem használom nyakra-főre.
Viszont tényleg remek zsíroldó, és könnyű le (ki)-öblíteni is.
Nálunk nagyon kemény a víz, lerakódik a mész meg miegymás valószínűleg.
Mi is csak ketten vagyunk itthon már régóta.
Igen, igen! :D
Én erre pl. a forró vizet és a mosószódát vetem be, meg persze fogkefét. :D
Meg üvegmosó kefét.
Felültöltős a mosógépem.
A gumitömítését talán a felfröccsenő víz éri, mert vizes lesz, de nem áll vízben a mosás alatt. Így is igyekszem lehetőleg szárazra törölni mosás után.
Ez:
A cikk elején megmagyarázzák. A kompakt azt jelenti, hogy nincs benne töltőanyag meg satöbbi, csak a mosás szempontjából fontos anyagok. Ennek a bevezetésekor, pár éve, volt az, hogy "összementek" a mosószeres dobozok és flakonok, kevesebb kellett a mosáshoz.
Én egyszer egy régi fajta mosóport próbáltam vízben feloldani. A por harmada tényleg nem oldódott fel!
A párnácska a pod. Nem szeretem.
Kávéfőzőm nincs is.
Vízforralóm van, de nem vízkőtelenítem, ami száraz állapotában kiszórható belőle, azt kiszórom.
Igen...
Címben szereplő fehérítésre szerintem ecet nem alkalmas.
Legolcsóbb budget ecetet veszem, kb. 80 ft.
Spricnis flakonba téve szanitert tisztítani is tökéletes. Meg pl. a wc-ülőke alsó részét, amikor nincs kedvem leszerelni.
Az olcsó öblítőknek sem mindegyike maszatol.
Pénzbe meg az ecet is kerül. Annak az árát nem tudom, de 2-300 Ft-os két literes öblítőnél nem szoktam drágábbat venni. Olyan fél kupaknyit használok egyszerre, az kb. 20-30 ml.
Környezetileg meg az ecet is vegyszer.
Így van, fiamnál még el is dugult az öblítő tartálya! Kiderült, hogy fincsi-fincsi illatos legyen a ruha, csurig öntötte mindig koncentrátummal.
Én itthon kb 1 ujjnyi öblítőt felöntök fél liter ecettel + fél liter vízzel, így még az illatot sem hiányoljuk. Egy flakon öblítő egész évre elég.
Ennyire részletesen nem nagyon érdekel ám! :)
Régen öblítőt használtam, és "taknyos" volt a tartály.
Most nem.
A kávéfőzőt is ecettel vízkőmentesítem. Eddig még jó. Nekem 20%-os van. +almaecet is.
Igen, van benne vízlágyító, de én kevés mosószert használok, öblítésnél pedig az ecet semlegesíti a mosószer maradványokat.
Azért szeretem, mert ez a legolcsóbb is, és sok mindenre használható. A megspórolt "vagyon" pedig majd én jól elköltöm!😂
A klórszagot annyira nem kedvelem.
Ez egy elég értelmes link. Ebben is ajánlják az ecetet, de én ennek ellenére sem szeretem és nem fogom használni.
Igen, ki mit kedvel.
Hogy jobb-e más szereknél akár vízkőtelenításre, akár öblítésre, azt nem lehet csak állítások alapján megállapítani. Ahhoz pontos összehasonlítás kellene: azonos család, azonos vízzel és vízvezetékkel, két azonos típusú mosógép, azonos mosnivalók. Az egyik gépben ecetezünk, a másikban nem, és kiderülne, melyik gép mennyire vízkövesedik, és milyen lesz a ruha.
Én évek óta csak folyékony mosószereket használok, hígítva és a gyár által ajánlottnál kisebb mennyiségben, és semmi gondom, a ruha is szép. Tudomásom szerint egyébként vízlágyítót már eleve tartalmaznak a mai mosószerek.
:)
Kinek a pap, kinek a papné!
nekem mindig van itthon ecet. A konyhában jó fertőtlenítő, és öblítő helyett is tökéletes. Vízkőoldó.
Nem csodaszer, de sok dologra használható.
További ajánlott fórumok:
- A mosógépben rejtélyes eset-minden kilyukad, mitől lehet?
- Az ökógolyó tényleg meglágyítja a vizet a mosógépbe és nem fog lerakódni a vízkő?
- Ti mit használtok, hogy a mosógépben mosott fehér ruha ne legyen szürke?
- Reszelt babaszappant használt valaki mosógépbe? Ha igen, kell valamit hozzátenni? Rengeteg van, gondoltam elhasználom
- Bepenészesedhetnek a ruhák a mosógépben hagyva?
- Tudja-e valaki, hogy lehet-e még kékítőt (mosáshoz, fehér ruhákhoz) kapni és ha igen hol és mi is az (összetételre gondolok) tulajdonképpen?