Reszelt babaszappant használt valaki mosógépbe? Ha igen, kell valamit hozzátenni? Rengeteg van, gondoltam elhasználom (tudásbázis)
A receptet egy blogon (anya spórol) olvastam, én még nem próbáltam, de pozitív visszajelzéseket olvastam róla
"Hozzávalók:
1 db 200 grammos mosószappan (én ilyet használtam)
250 gr mosószóda
125 gr bórax
víz
Először is a szappant lereszeltem. 1 liter vizet feltettem melegedni egy olyan lábosba, amit főzésre nem használok, lehet. Nos közepes lángon melegítem, beleteszem a reszelt szappant, én habverővel kevertem, mert az fém, nem veszi át a szagot, mint a fakanál. Amikor a szappan teljesen felolvadt, olyan 5 perc, akkor beleöntöttem a mosószódát és a bóraxot, megkevertem kétszer háromszor, gyorsan felolvadtak benne.
Ekkor kész, az egészet beleöntöttem a savanyúságos (18 literes) vödörbe, majd a fazékba eresztettem melegvizet, vagy lábosba, hogy a maradék se vesszen kárba és azt is beleöntöttem a vödörbe. Aztán felmentem a fürdőszobába és forró vízzel tele eresztettem a vödröt és rátettem a tetejét.
Most 24 órán keresztül hagyom állni.
Én a mosószappan mellé sütőport rakok ha fehéret mosok!
És illóolajjal illatosított ecettel öblítek ;)
További ajánlott fórumok:
- Ecet a mosógépbe a ruhák fehérítéséért, ki mit gondol róla?
- A mosógépben rejtélyes eset-minden kilyukad, mitől lehet?
- Az ökógolyó tényleg meglágyítja a vizet a mosógépbe és nem fog lerakódni a vízkő?
- Ti mit használtok, hogy a mosógépben mosott fehér ruha ne legyen szürke?
- Mit csináltok a gyerekek kinőtt, elhasznált ruháival?
- Melyik a jó márka mosógépben, ami sok éven át megbízható és jó programok vannak benne?