Diós banánkenyér recept
A Diós banánkenyér hozzávalói:10 dkg dióbél
50 dkg banán (4 nagyobb)
13 dkg vaj
13 dkg barna cukor (az íze végett)
2 tojás
20 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
2 teáskanál fahéj
csipetnyi só
A Diós banánkenyér elkészítési módja:
A diót egy kisebb serpenyőben óvatosan megpirítom, majd a héját lemorzsolom, a diót durvára vágom. A banánokat negyedelem, tálba teszem, és villával nagyjából megtöröm. A vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojásokat, és azzal is alaposan kidolgozom. A lisztet kimérem, a sütőport elkeverem benne. A tojásos elegyhez adom a lisztet, majd a fahéjat. Kikeverem, és hozzáadom a diót, valamint a banánt. A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt őzgerincbe teszem, és 180 fokon nagyjából 45 percig, pontosabban tűpróbáig sütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. ápr. 30. 16:00
A diós banánkenyér elkészítési módja és hozzávalói.