Diétás rántás - van ilyen? (beszélgetés)
hát ha fogyni szeretnél, akkor alapvetően el kell szakadj a hagyományos főzéstől (igen, amitől hízik az ember:)), magyarul vagy a mennyiségeket csökkented drasztikusan, vagy elhagyod a lisztet, zsírt, tejfölt stb. ha beleteszed a lisztet az ételbe, egyszerűen nem lesz diétás és pont. akkor annyit tudsz tenni, hogy nagyon-nagyon keveset eszel belőle.
ugyanazt az ízt, amit megszoktál, csak ugyanolyan főzéssel lehet elérni. ha továbbra is rántatni, habarni akarsz, nem lesz diéta...
ha csak a lisztet változtatod, a tápértéke (kalóriaértéke) nemigen lesz alacsonyabb, tehát diétásnak nem mondanám, viszont sokkal egészségesebb.
ha úgy csinálod, ahog Bévi48, tehát a zsiradékot kihagyva, úgy viszont jelentősen csökken a kalóriaérték.
a turmixolós módzserben meg se zsír, se liszt. az abszolút diétás. csak nem nevezhetjük rántásnak :)
Óvatosan a lisztet enyhén megpirítod zsiradék nélkül,és a továbbiakban úgy jársz el vele,mint a normál rántással.
Mindegy milyen lisztet használsz.
És habarni szoktam, már amit lehet.
Lisztekkel meg ugyan úgy, de én nem szeretem a rántást. Olajat sem nagyon rakok a főzikbe.
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy lehet-e különféle lisztekből, pl. tönkölybúzalisztből vagy durumlisztből rántást készíteni? Ha igen, akkor ugyanúgy, mint a búzalisztből?
Vagy érdekelne még más "diétás" rántás is, ha tudtok ilyet. Pl. főzelékekhez gondolom.
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Próbálta már valaki az INSUmed diétás port? Ha igen, milyen sikerrel?
- Édesszájúaknak milyen diétás édességet ajánlasz, ami a legkevésbé hízlal?
- Milyen diétás, fogyókúrás kaját főztél ma magadnak?
- Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
- Csirke és disznóhúsból milyen diétás vacsora készíthető?
- Milyen diétás/egészséges ételek vannak, amik olcsók is?