Édesszájúaknak milyen diétás édességet ajánlasz, ami a legkevésbé hízlal? (tudásbázis)
50 dkg turó
2 EK keserűkakaó
10 csepp édesitő
1 EK víz
Jól összekevered és lehet enni.
Olyan mint a turórudi.
Láttam a tévében az egyik műsorban, hogy egy nő olyan sütiket csinált, amiben se cukor, se édesítő nem volt, mert asszem kukorica darából csinálta őket és attól voltak édeskések. Mondta, hogy nem annyira édes, mint amihez szokva vagyunk, de édeskés és ha megszokod, jó kis nasi!
Tud valaki ilyen recepteket?
Mogyorókrémes Csillag
(kb. 50 db)
Hozzávalók:
320 g finomliszt
3 evőkanál őrölt mandula
1 teáskanál sütőpor
100 g cukor
porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipetnyi só
1 db tojás
100 g vaj
150 g mogyorókrém
25 g semleges ízű olaj (pl.: napraforgó)
40 g mogyoró felaprítva
1 csipet fahéj
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a lisztet, az őrölt mandulát és a sütőport. Szintén keverjük össze a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást, a vajat és a két evőkanál nutellát, majd keverjük hozzá a liszt keveréket, és gyúrjuk a tésztát simára. Tegyük a tésztát lisztezett felületre, nyújtsuk vékonyra, majd vágjunk ki csillag alakzatra és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük körülbelül nyolc percig (elektromos és gázsütőn egyaránt 180 fokon / szint 3, légkeveréses sütőben 160 fokon). A kisütött csillagokat hagyjuk kihűlni rácson.
Vízfürdő fölött olvasszuk fel a mogyorókrémet, keverjünk bele apróra vágott mogyorót és a fahéjat és az olajat, majd hűtsük ki.
Tejbezabi. Fél bögre tejet edénybe fel a tűzre, kanalanként adagolni bele a zabkorpát amíg tejbegríz állagú nem lesz, aztán mehet hozzá a folyékony édesítő, kakaópor (nem a cukrozott) esetleg gyümölcs. Én vacsorára szoktam (már amikor vacsorázok)
vagy
hagyományos, főzéssel készíthető dr.négyker :) puding édesítővel
rágcsának meg ott az almaszirom
Elmegy a leányzó a paphoz, majd tanácsot kér:
-Atyám, mit tegyek, hogy ne essek teherbe?
-Igyál meg egy pohár vizet, lányom!
-Köszönöm atyám a jó tanácsot, csak azt árulja még el, előtte vagy utána kell meginnom.
-... helyette lányom!
Viccet félretéve nem egyszerűbb lemondani a fölös kalóriákról? (rizs, krumpli, kenyér stb.) és akkor belefér bűntudat, hízás meg miegymés nélkül egy kis finomság is?
Ha netán kedvem támad pancsolni, akkor itt szoktam alacsony glikémiás indexű nasik receptjei között böngészni:
Leírtam, elszállt, most újra írom :)
Almát megmosva, magházát kivágni, helyére darabos diót, pár szem mazsolát, picike fahéjjal ízesíteni és mikróban 5-6 perc alatt megsütni ☺☺☺
Leginkább olyan érdekel, ami tényleg elmegy egy jó kis desszertnek és akár este is ehető!
Köszönök minden ötletet, mert én nagyon édesszájú vagyok és szerintem ezzel rontom el azt a sok jót, amit viszont megteszek az egészséges életmódom keretein belül. :)
Diákcsemege. Lehet, hogy hízlal de nem egy tonnányit kell belőle enni, tele van vitaminnal, rosstal és fehérjével. Tehát módjával, de fogyasztható.
Bármi, ami túróból készült és zsírszegény is jó...
meg egy csomó korpás. mézes, gyümölcsös sütit lehet csinálni. Én palacsintatésztát is reszelt almával, rozsliszttel és minimális tojással, zsírszegény tejjel, kis mézzel/édesítővel csináltam.
Nem mindegy, hogy miylen alapú. Pl. szacharóz az okés, de az aszpartámot kerülni kell,.
Közvetett módon hízlal, és az aszpartámnak sok mellékhatása lehet.
A cukor túl nagy ellenség, hogy azzal édesítsünk, legalábbis a fehér kristály...használjunk inkább nádcukrot (ami nem összekeverendő a barna cukorral), de a méz is jó megoldás, vagy más természetes édesítőszer pl. stevia.
További ajánlott fórumok:
- Mi a kedvenc...és mi a legkevésbé, vagy melyiket választod a kettő közül?
- Te mennyi édességet eszel egy nap?
- Gyereked mindennap eszik édességet?
- Miért a fekete hajfesték a legkárosabb? ha mindenképp festem feketére melyik amelyik legkevésbé káros?
- Milyen édességet ettél utoljára? Írd le az édesség nevét!🍫
- Milyen édességet készítsünk vasárnap délután?