Dell Inspiron n5110 laptop miért kapcsol ki játék közben? (tudásbázis)
Virus nincs rajta. Lehet elvan tömődve. De volt mikor az ágyamon használtam 1-2 hónapot. Igen nagyon forró mikor kikapcsol. Nem tudom,hogy poros e a levegő de szoktam takarítani a szobámat.
Itt leirtad a simptomakat. Hutesi bajod van.
Vedd le rola a tetejet, tisztitsd ki a levego utjait, a CPU huto ventilatorat, biztositsal szabad levego mozgast a hutesehez.
Ha akarsz, lehet kulon venni egy lapos alapot amikben 2, 3, vagy 4 db ventillator, amik nyomjak a levegot a geped aljan levo szellozo bordakon keresztul. igazan olcso.(Nezd meg a Te gepeden, hol szivja be a levegot huteni, es hol jon ki a meleg levego. Olyan alaphutot vegyel, aminek a ventilator helye megegyezik a Te geped bemeno helyeddel. Ha suritett levegot hasznalsz, vigyazz !!! ka'rt tehetsz a gepedben!! (a visszafele fujt suritett levego meg jobban osszesuritheti a szoszmot es teljesen elzarhatja a szellozo levego utjat!!!) Inkabb szedd szet es porszivozzad!
Szerencset hozza!
Mikor szurted meg utoljara virusoktol?
El van tomodve a hutesi utak?
Ugye nem egy parna tetejen hasznalod?
Nagyon forro a gep amkor kikapcsol?
A display vegen fel van emelve a vege, legalabb ket centinyire, hogy a levego szabadon mozoghasson a hutesere? Nem poros a levego ahol hasznalod?
Sok otlet, lehetoseg van, de csak Te ismerheted a korulmenyeidet...
Hát ez nem így van,mert teljesen pormentes,tiszta lett a szűrő,a ventillátor:)
Ezt én is szoktam csinálni.
én jégaksikat tekertem be ronggyal, ez lett a laptophűtőm:) De tisztítás után nincs rá szükség már.
Én úgy tudom, a sűrített levegő csak rosszat tesz a ventillátornak, a szakoldalak legalábbis ezt írják. Hogy se fújatás, se porszívózást nem szabad a ventinél, csak fültisztítós pálcával törölgetés, max. gépolajjal. A fújással csak tovább tömíted a szűrőt.
És neked számított a takarítás?
Én is ebben a percben fejeztem be,porpisztollyal kifújattam.Mivel nincs külön laptophűtőm,tepsibe való grillrácsot tettem alá,így nem kapcsol ki.
Túlmelegszik. Ventillátor, hűtő tisztitás. Az is segít ha süritettlevegővel alaposan kifújatod.
Ma elkezdtem szétszedni..az utolsó csavar nem jött ki és feladtam.. de nem látom porosnak kivülről. Igen csak 61 fokos levan szedve az a program.
látom, már más is írta:) Az én ventillátorom botrányosan nézett ki, amikor szétszereltem a laptopot, pedig az enyém is csak másfél éves. A szösztől alig bírt mozogni már.
Biztosra tudod, hány fokos? Ha tűzforró, több lehet. SpeedFan-nal (program, letölthető) meg tudod nézni. De ha forró, akkor tisztítás kell neki, a ventillátor tele lehet porral. Szervizben kb. 5ezer, de én pl. magamnak csináltam meg... Ha 1 éves, még garanciás, vidd szervizbe, azért nem érdemes újat venni, az is beporosodik majd...
Túlmelegszik. Tisztítsd ki a ventilátort.
[link]
ezaz a laptop egyébként
Túl melegszik. Vegyél egy plusz külső hűtőt.
1 éves pont. Elég izmos gépnek mondják i7es proci miatt de ilyen alapvető játék akadozik és laggol rajta mostanában és nem értem miért. Tűz forró mindíg a billentyűzet alatti rész és 61 foknál meghal kb. Ötletek? Azon gondolkodom,hogy eladom és veszek asztali gépet ha ugye gyűjtök hozzá ha ez nem javul meg,mi lehet a baja?
További ajánlott fórumok: