Hogy lehet az, hogy a vezetékes telefon csak akkor müködik, ha a laptop be van kapcsolva? (tudásbázis)
internet telephony"
Akkor ez VOIP, Voice over internet, tehát az interneten keresztül megy a telefonálás?
Akkorsincs pláne a laptopba dugva!
Vegyük úgy hogy a képen a modem wifi-s
Ez nem mond nekem semmit
Fogadd el, hogy a bejövő kábel/koax/ISDN bejön a modembe
Annak a tel.csatlakozójába megy a telefon.
A laptophoz semmi köze, hisz össze vissza mászkálhatsz vele, akár a folyosóra is
Tehát vezeték nem lehet bele dugva
sajnos nem ilyen modem, egy fehér álló téglalap alakú
power
access
internet
telephony
Wlan gomb VILÁGÍT
gép kikapcsolásakor egyik sem világit
telekom
csatlakoztatva van a telefon hosszabbítókábellel a modemhez. szerintem ha nem lenne csatlakoztatva akkor nem lenne vonal sehogy sem...
Nézd meg ezt a képet
A képen a számitógépet felejtsd el, gondold azt hogy wifi a modem és laptopod van wifi csatlakozással
valami rosszul lett "összedrótozva" :)
nyilván kell, hogy legyen vonal akkor is, ha nincs bekapcsolva a számítógéped, csak vélhetően rosszul lettek bekötve a dolgaid (router, kábel telefonhoz, kábel laptophoz stb...).. valami hozzáértő ismerősöd kérd meg hogy csinálja meg neked, vagy ha nincs ilyen akkor hívd ki a szolgáltatót, hogy oldják meg, mert nincs szolgáltatás.
Milyen szolgáltató, milyen modem?
Mondom, a modem telefoncsatlakozójába kell dugni a telefont
A laptoppal arra mászkálsz amerre akarsz, nyilván nem abba kell dugni a telefont
Ez így biztos nem igaz
A hagyományos telefont hova dugnád a laptopba?
Telefont a modem telefon csatlakozóba/RJ kell dugni, még ha wifi-s is a modem
Már csak azért, mert az enyém is wifis, de a kettőnek köze nincs egymáshoz
Vagy én tévednék?
További ajánlott fórumok:
- Ha felhívlak de ki van kapcsolva, vagy le van merülve a telefonod, akkor értesülsz róla a telefon bekapcsolásakor, hogy kerestelek ugye?
- A párom kinn van külföldön, minden nap beszélünk. Tegnap nem dolgozott, a telefonja mégis egész nap ki volt kapcsolva.
- Ha valakit letiltunk telefonon, mit jelez majd neki? Azt hogy foglalt vagy ki vagyok kapcsolva?
- Leteszem a mobilt. Inkább váltok vezetékes telefonra,...
- Ha be van kapcsolva a telefonom, de a hívó mégsem tud elérni azt jelzi, hogy ki vagyok kapcsolva. Mi lehet az oka?
- Vezetékes telefon lemondása - avagy a másvilágra is küldenék a számlát?