Dagasztógép vagy kenyérsütő. (beszélgetés)
7000 ft akciósan a tesóba.. még a nyáron.
Dagaszt süt.
Nálam bevált
1 kg liszt
15-20dkg margarin
4 tojás+ a kenéshez
15-20 dkg cukor
pici só
élesztő
lehet mazsola, fahéj, vaníliakivonat, rum/aroma
Attól függ! Ha tejérzékenység miatt kell, akkor ennyi, de szoktam bele tenni még egy kis pohár tejfölt.
Gépi foszlós kalács:
40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
5 dkg vaj
270 ml tej
csipet só
10 dkg cukor
12gramm FRISS élesztő
Ízesíthetitek fahéjjal, kakaóval, csokival, dióval, mazsolával...
Mi simán és fahéjjasan szeretjük.
Kedvet kaptam a dologhoz, délután elő is veszem a kenyérsütőt:-)
Van, amikor a buktát is tej nélkül sütöm. A kenyerem pedig egyszerű:
1 kg liszt
1-2 szem krumpli kevés vízben megfőzve , majd pürésítve
1 ek só a krumpli vizébe
1 élesztő
Langyosra hűtöm a krumplipürép, hozzáteszem a liszthez, pici cukorral meg vízzel felfuttatom az élesztőt, összeöntöm, bedagasztom, majd olajozott tálba átforgatom a masszát, hogy mindenhol érje az olaj. Megkelesztem, Formázom, majd a tepsiben is hagyom kelni 10-15 percet. Sütőben 45 perc alatt aranybarnára sütöm.
Nekem is van kenyérsütőm, isteni finom gépi foszlóskalácsot szoktam süzni benne, a receptet felteszem a sütis naplómba, hátha érdekel valakit.
Első időkben sokféle kenyeret is sütöttünk a gépben, de ma már a kalácson kívül leginkébb dagasztásra használom.
További ajánlott fórumok:
- Otthoni kenyérsütés-áldás vagy átok
- Egy vagy két lapátos kenyérsütő?
- Most kaptam kenyérsütő gépet, ki tud jó kenyér és/vagy kakaós-csokis kalács receptet?
- AFK (BM-2) típusú kenyérsütőgépemból elveszett a kis keverőlapát.Tudok bele szerzni másikat, vagyinkább vegyek új kenyérsütőgépet?
- A kenyérsütőgépben készített kenyérhez olajat vagy margarint is kell tenni. Megtudjátok mondani, hogy miért? Mi történik, ha nem teszek bele
- Rozsos vagy korpás kenyér Receptet keresek, ami kenyérsütő géphez jó.