Egy vagy két lapátos kenyérsütő? (tudásbázis)
Tacskóba volt akciósan. Egy lapátos, itthon a használatkor jöttem rá. De már mindegy nem veszek másikat.
2 X használtam. egyiknél én gyúrtam ki a tésztát, A másiknál beletettem az élesztős cukros vizet, rá a lisztet, sót, étolajat kb 2 evőkanálnyit. Szép nagy lett. Szerintem a hagyományos élesztővel is hasnálható. Akkor fel kell oldani a langyos vízbe az élesztőt, és az azonnali dagasztós sütős progit választani.
Szívesen. Remélem ízleni fog ,ha esetleg kipróbálod!
Van mikor csipogáskor teszek bele 2 lapos kanál zabpelyhet.
Jól bevált receptem:Így rakom a gépbe.
200ml víz+175ml tej /alig langyosan/
2 e.k. olaj
1 e.k só /szűken mérve/
1 e.k cukor
25dkg finom liszt
22dkg rétes liszt
10 dkg teljes kiőrlésű /rozs, tönköly /
1 e.k sikér
2 e.k burgonyapehely
késhegynyi aszkorbinsav, vagy 1 e.k ecet
1.6 dkg friss élesztő
3 óra-normál program, súly II-es
szerintem sajnos nem a márkán múlik ez esetben, hogy melyik meddig bírja.
abban igazad van, hogy a noname-nek nincs szervize, de a márkásat meg nem érdemes javíttatni (mert annyiból már veszel újat).
de természetesen, ha a márkásban jobban hiszel, akkor olyat kell venned! szerintem nagyon fontos, hogy olyan legyen, ami neked tetszik, és szívesen használod! :))))
szerintem nézz körbe egy nagy műszaki boltban, és amelyik a legjobban tetszik, azt válaszd! a márkás gépek között szerintem nem nagyon tévedhetsz, bármelyiket is választod!
Nekem bejött az 1 lapátos Clatronik.
Több mint 4 éve nyúzom, kelttésztát és pizzát is ebben dagasztok, még szerencsére jól birja.
szia!
A Googléba írd be: EMargit oldala és ott nézz körül hátha tud segiteni a választásban.
köszi!
csak a no name márkáról azt hallottam,hogy 2 év után kimúlik.nem lehet szervizelni álatlában,mert olyan baja lesz.Ezért megbízható kenyérsütőt keresek.
Azt tudom,hogy nagyobb kenyeret szeretnék sütni,tehát 2 lapátos kell.:)
szerintem a totál noname márkák is pont olyan jók, mint a márkásak.
azt nézd meg, hogy mekkora kenyeret szeretnél sütni általában, ha nagyobbat, akkor nagyobb sütőt vegyél, ha kisebbet, akkor egy normál méretű is elég.
illetve, hogy álló v fekvő kenyeret szeretnél inkább (ez meg a sütőben levő "vödör" alakján múlik)
A két lapátos kenyérsütő a jobb.
Én kipróbáltam mind a kettőt és nekem ez vált be.
További ajánlott fórumok:
- Otthoni kenyérsütés-áldás vagy átok
- Most kaptam kenyérsütő gépet, ki tud jó kenyér és/vagy kakaós-csokis kalács receptet?
- Dagasztógép vagy kenyérsütő.
- Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek?
- AFK (BM-2) típusú kenyérsütőgépemból elveszett a kis keverőlapát.Tudok bele szerzni másikat, vagyinkább vegyek új kenyérsütőgépet?
- A kenyérsütőgépben készített kenyérhez olajat vagy margarint is kell tenni. Megtudjátok mondani, hogy miért? Mi történik, ha nem teszek bele