Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek? (tudásbázis)
azt már próbáltam, de hiába feleztem a mennyiséget a programidő is más, sokkal hosszabb ezen a kicsi gépen, és úgy is kifut
ezért keresek bevált recepteket
a tiedet kipróbálom majd
Neked is köszönöm a receptet, recepteket.
Én most kifejezetten olyan kenyér receptjét keresem, ami ebben az icipici kenyérsütőben is megsül.
A gép az anyukámé volt. Neki sajnos már nincs rá szüksége:( Amikor kapta, akkor kipróbáltuk az én receptjeimet, de mind kifutott. Lejjebb már írtam, hogy nekem kétlapátos gépem volt. Sajnos a 2. is tönkrement. Mivel itt van az Anyué nem szeretnék új gépet venni, de ehhez meg új receptek kellenének.
Köszönöm a receptet:)
Kétlapátos kenyérsütőt már elnyűttem kettőt,de ez teljesen más, a programidők is. Ezért kérek recepteket.
Ez jól hangzik, kipróbálom.
Van még egy kérdésem: ez a mennyiség elfér ebben a kis üstben? Az enyém 70-90 dkg-os kenyeret tud sütni összesen.
60 dkg liszt
2 tojás
1 cs száritott élesztő
1 citrom héja
4-5 dl tej
1.5 dl olaj
pici só
15 dkg cukor vagy édesitő
Elinditani a gépet mikor megkelt, a tésztát kiveszem, és bármit eltudok, ebből a tésztábol késziteni, kinyujtom meglocsolom olajjal rá hintek,ness kakaót vastagon, felteketem és 2-3 cm vastagra elvágom felfelé állitom megint meg kelesztem mig a sütő melegszik, sütöm.
Kikenek egy kerek lábast vagy torta sütöt és evőkanalat mindig oljjal bemártom és mikor egy sor megvan cukrosdióval esetleg mazsolával meg hintem,
a tetejére dió kerüljön, és sütöm kész az aranygaluska. Vaniliapudingot 7 dl tejben megfőzöm mikor kihült, rá öntöm az aranygaluskára.
Kikenek egy kuglóf sütöt és beleteszem a tésztát kelesztem és sütöm kész a kincsi kuglóf.
Kinyujtom a tésztát, 10x10 cm kockára vágom lekvárt teszek a közepébe én gombocokat formálok, belőle, a sima felével teszem a tepsibe, tojással meg kenem, kelesztem pirosra sütöm.
Kész a lekváros bukta.
Szia!
Nekem is egylapátos van, én is örököltem. Viszonylag sokáig használta az első tulajdonosa, és most már én is harmadik éve használom, jól bírja.
Én ezt a teljeskiőrlésű kenyeret szoktam általában sütni benne:
Graham kenyér
Hozzávalók:
40 dkg graham liszt
5 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt
15 dkg fehér finomliszt
3,8 dl víz + 1 evőkanál ecet
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
5-6 dkg vaj (margarin)
1 csomag instant élesztő
A sorrendre kell ügyelni, először a vizet tesszük az üstbe, meg az egy kanál ecetet (vagy helyette késhegynyi aszkorbinsavat), utána jön a liszt, majd az üst egyik felére a cukor, másik felére a só. Ennek a tetejére a vaj, és a legtetejére az élesztő.
A 3 órás programmal készül.
(Az aszkorbinsav vagy ecet nem érezhető benne egyáltalán, a teljeskiőrlésű dolgok miatt kell viszont.)
Sziasztok!
Kaptam (örököltem) egy egylapátos kenyérsütőgépet. Azt hiszem AFK márkájú, de nem biztos, már lekopott a jelzés. Használati utasítást már találtam hozzá a neten (megegyeznek a programgombok, idpők) most jó kis recepteket keresek hozzá. Tudnátok segíteni?
További ajánlott fórumok:
- Ismertek tej és lisztmentes sütemény vagy édesség recepteket?
- Ismertek jól bevált, házi édes-savanyú csirke és csípős szecsuáni (Uncle Ben's) recepteket?
- Milyen jó zsúrtorta recepteket ismertek?
- Milyen gluténmentes palacsinta recepteket ismertek?
- Kipróbált és bevált recepteket írnál Moulinex Uno OW310131 kenyérsütőgéphez?
- Mulinex kenyérsütőhöz bevált recepteket szeretnék, tudtok segíteni?