Milyen gluténmentes palacsinta recepteket ismertek? (tudásbázis kérdés)
Szia.
Én már rengeteg mindent kipróbáltam palacsintára ami hasonlít az eredeti búzalsztesre, és egyetlen egy verzió jött be nekem, mégpadi az alábbi.
240 g ALFA MIX gluténmentes liszt
9 dl laktózmentes tej
2 egész tojás
1 ek porcukor, én kókuszcukrot szoktam hozzá tenni
2 csipet só
2 ek szőlőmagolaj
Elkészítése:
Kimérem a lisztet,beleteszem a cukrot és a sót majd kimérem a tejet. A tejbe beleütöm a tojásokat, beleteszem az olajat, és szépen lassan adagolva egy kézi habverővel megpróbálom kikeverni. Amikor nagyjából már mindenhol tejes a liszt, akkor előveszem a gépi habverőt és alaposan összekeverem, közben pedig szépen lassan adagolom hozzá a tejet. Azonnal ne túl sokt ejet önts hozzá mert becsomósodik és a gluténmentes lisztet nem tudod később simára keverni, csak éppen annyit kb 3 dl-t ami éppen elvizesíti a lisztet.
Az első alá öntök még pici olajat, de a többi alá már nem. Az első nekem mindig letapad, de a többi már soha. Rá kell jönni a technikára ahogyan sütni kell, de megéri, mert nagyon de nagyon finom, és egyáltalán semmi mellékíe nincs.
S még valami, ha kihűlt akkor sem szárad meg, még órák múlva is ugyan olyan puha mint amikor kisütöttük.
Családom minden tagja imádja.
Jó étvágyat hozzá.
pont most tömöm vele a fejem :)
dm-es Alnavit helle mehlmischund 250g
3tojás
3deci tej,
2evőkanál cukor
1kanál olaj
pici só
és kb 3deci ásványvíz (vége felé öntök hozzá még, mert sűrűsödik)
ja és sokat számít a sütő is (nekem villanytűzhely +tefal serpenyő)
További ajánlott fórumok:
- Ismertek tej és lisztmentes sütemény vagy édesség recepteket?
- Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek?
- Ismertek jól bevált, házi édes-savanyú csirke és csípős szecsuáni (Uncle Ben's) recepteket?
- Milyen jó zsúrtorta recepteket ismertek?
- Milyen jó receptet ismertek gluténmentes kenyérhez?
- Milyen recepteket ismertek, amihez málna vagy szeder kell?