CT, MR vizsgálat... aki volt már, és aki ezután megy (beszélgetés)
Kb 12 éve voltam elősször, kb 5 perc után le állították a gépet mindenki be rohant és kivetteg a gépböl és elkezdtek pofozgatni. Mindenki azt hitte, hogy rosszúl vagyok és elvesztettem az eszméletem. Pedig csak elaludtam😂🤣.
Nem örültek nekem. Melóbol mentem kb 28 óra ébrenlét után.
Nekem nyaki gerinc vizsgálatára volt MR. Befektettek a csőbe, ami azért elég szűk volt, de egy ventilátor is bele volt építve az arcomhoz közel. Volt benne világítás. A cső belseje nem volt egy nagy látvány, de mégsem dobozban éreztem magam.
Nem vagyok klausztrofóbiás, nem volt semmi bajom, szépen ellazítottam odabent, mert eltartott egy darabig a vizsgálat. Jó álmoskás is lettem, mozogni lehetőleg nem volt szabad.
A fiam volt mellkas CT-n. Lefektették a gép ágyára, az belecsúszott a csőbe, ami nem volt szűk, kilátott belőle.
Szóltak, nagy levegőt kellett vennie, kicsit bent tartani. Nagyjából ennyi volt.
Voltál már azóta?
Nemrég voltam, nekem relaxálás volt, de van akinek fóbiája van tőle vagy túl zajosnak tartja.
Szeretnék mindenkit megnyugtatni a következőkkel.
1. Gyűlölöm az útbontó gépek, sikítók meg egyéb gépek zaját, de ez nem volt olyan hangos, simán a fájdalomküszöb alatt marad. Mintha normál hangszóróból hallanál hangokat, ráadásul csak időközönként "zenél", a többiben csak egy csendes alapzajt hallat. Szerintem érdemes rákeresni youtube-on mri hangokra.
2. Én egy kis törülközővel letakartattam a szemem (szintén neten láttam ezt az ötletet), még mielőtt a fejemet rögzítették volna, illetve betoltak volna, így végül sosem láttam, mit raktak rám, és valójában milyen mélyre toltak be. Bármikor kinyithattam a törülköző alatt a szemem, csak természetes fényt láttam beszűrődni (a csövön belül is természetes fény van, és a cső két vége lukas).
Én nagyon túlizgultam, de legközelebb már egyáltalán nem fogok félni.
Közérdekű információt szeretnék megosztani, hogy mással hasonló eset ne forduljon elő. HR-Scan Kft. magát azonnali MRI vizsgálat szervezőjeként hirdeti a neten, fent vannak az áraik is, ami egy kontrasztanyag nélküli vizsgálatnál 55000 Ft. Kaptam is tőlük időpontot, a vizsgálat előtt 2 órával felhívtak, hogy a címet elfelejtették megmondani, ami a Kavics utca 4-6. Amikor megérkeztem, akkor láttam, hogy az ORFI kórházban vagyok. Az MRI-t elvégezték, kifizettem a HR-Scan Kft-től érkezett ürgének az 55000 Ft-ot. Amikor
hazamentem, megnéztem az ORFI kórház honlapját, ők is hirdetik a fizetős MRI vizsgálatot 30000 Ft-ért. Tehát a HR-Scan Kft annyit csinál, hogy 25000 Ft-ért felhívja az ORFI kórházat és időpontot kér, amit egyébként Te magad is megtehetsz. Fondorlatos módon a címet csak az utolsó pillanatban mondják meg, hogy ne legyen időd már utánanézni.
Sziasztok , 3 hónapra kaptam mr időpont .
Zala megyében van fizetős mr ?
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki terheléses cukor vizsgálaton? Nagyon szörnyű? Kedden megyek és eléggé parázok!
- Ha fekete ruhában megyek a pszichológiai alkalmassági vizsgálatra, akkor eltanácsolnak?
- Holnap megyek petevezeték átjárhatósági vizsgálatra, mire számítsak?
- Gerinc ct-re megyek, ki tudja mennyi ideig tart és milyen az egész vizsgálat?
- Holnap vizsgálatra megyek, remélem nem kapok rossz hírt.
- A férjem hétfőn megy orvosi vizsgálatra, mit ajánlotok? Mínusz 3-4 kg., kalória csökkentés stb. Érdekel minden