Gerinc ct-re megyek, ki tudja mennyi ideig tart és milyen az egész vizsgálat? (tudásbázis kérdés)
na,én arra a festősre gondoltam amikor azt írtam hogy azt nem itatják :) személyes tapasztalatom szerencsére még nincs.
igen,nagyon kellemes dolog :S 2,5éve volt,de időjárásváltozásnál még most is fáj az a szakasz ami anno gyulladásban volt :( ha valaki azt mondja korábban nekem ,hogy időjárásra érzékeny a vénája ,tuti jót röhögök magamban :S
az ivós cuccra már nem emlékszem mi, a vénás meg az ereket festi meg, hogy látható legyen... ha jól emlékszem... :-D
az finom lehetett... nem csodálom, ha kerülöd a tűket :-)
szerintem a vénás dolgoknál minden kellemesebb :D de ez az egyéni hülyeségem,mióta egy szer miatt vénagyulladást kaptam, próbálom elkerülni a tűket :)
az ivós cucc az a kontrasztanyag?elnézést,én úgy tudtam hogy azt vénásan adják be.
Bocs, ez a CT-nél van...
Te pedig MRI-re mész! Rá se pipálj! :-)
De igen, inni kell! Először megiszod az 1-1,5 liter folyadékot... Van rá egy bő órád, utána vénásan töltenek fel!
Nem tudom melyik kellemetlenebb... Meginni kényszerrel egy-másfél litert, vagy az egész testen átsöprő forróság az injekciótól :-)
Szervek vizsgálatakor van kontrasztanyagos vizsgálódás... Az picit kellemetlenebb!
Gerincnél csak befekszik és vár!
én annak idején mri-n voltam, de úgy gondolnám, hogy sok eltérés a kettő között nincs. mármint persze technológiailag meg egyebekben van, de a lényeg, hogy egy csőben fekszel, ami mozog is időnként.
A ct röntgennel megy, és egy réteget térképez fel a testedből.
A ct lehet kontrasztanyagos vagy nélküli. Az anyagos tovább tart, mert előtte x idővel adják be az anyagot.
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Volt már valaki terheléses cukor vizsgálaton? Nagyon szörnyű? Kedden megyek és eléggé parázok!
- Ha fekete ruhában megyek a pszichológiai alkalmassági vizsgálatra, akkor eltanácsolnak?
- Holnap megyek petevezeték átjárhatósági vizsgálatra, mire számítsak?
- Holnap vizsgálatra megyek, remélem nem kapok rossz hírt.
- Létezik, hogy kiszakadt gerincsérvvel jövök-megyek minimális fájdlommal?