Csótány a bérházi lakásban! Mi a leghatékonyabb módszer ellene? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok.
Először is tudom, igen rég szóltak ehhez a fórumhoz, de nekem van praktikám. Kettő is.
Az egyik macerás. A masik valamilyen módon házi, miközben "vegyszeres is", de nem kártékony.
1. Mivel tudjuk a csótányok 2-3 napig bírják víz nélkül, vízteleníts, zárj el minden csapot, törölj mindent víztelenné- cseppmentessé (kád, mosdó- mogatókagyló ect.) csont szárazra- és ha lehetősed van rá, menekülj otthonról. Ennek azért kell pár nap, nyaralásnál vagy kiruccanásnál tökéletes.
2. Hajlakk, a legbrutálisabb erősségű hajlakkot megvenni,- nők tudják jobban miről beszélek-.
Ha meglátsz egyet, befújni. Nem hat azonnal, de garantáltan összeragasztja a lábukat- csökevényes szárnyukat, nem tudnak mit kezdeni magukkal, tehát élnek ugyan, de mozdulni nem nagyon tudnak.
Utána nem szétcsapni, rátaposni, mert a lábukon és a hátukon hordják a petéiket, tehát azok tovább élhetnek, szaporodnak. Hanem összeszedni valamivel, amit utána szépen lehúzhatsz a Wc-n. Ott pedig megfulladnak. Kell a víz nekik, de nem akkora mennyiségben.
Mivel tisztaság és rendmániás vagyok. Éjjelente nem alszom- nem direkt- de ha rájuk gondolok, már vakarózom. Kukkolom a falat és mindent. Irtózom tőlük.
Persze mindez két irtás után. Pöttyözés?! A lópikulát- csak jöttek még az ablakon keresztül is.
Fújás, csak a második alkalom után van némi nyugalom. (persze nem egy csótánytenyészetnél)
Ez a panelre vonatkozik.
Majd 100 éves újságban találtam a következő "ártó-irtószert": liszt és gipsz keverékét (kb 1:1) pl. fél literes, tejfölös, margarinos stb edénybe téve, garantáltan elpusztulnak a csótányok, mert rövid idő altt megköt bennük a gipsz és végük (ismert, hogy mindent megesznek és tuti, hogy belemásznak). Azért jó a magasabb edény, mert a gyors reakció miatt szinte idejük nincs kimászni, visszapottyannak, így a tetemek eltávolítása is egyszerű. Fontos,hogy az edény száraz legyen!
Az edényt a harmadáig elegendő megtölteni.
Lehet variálni, pl. újságpapírra rászórni.
Sziasztok!
Sajnos nálunk is megjelentek a nem kívánt vendégek :(
Nem bízom az irtókban,magaam szeretném a kezembe venni az "ügyet"
Ha megtudom vásárolni valamelyik gél terméket,akkor mi a teendő?Sajnos a szobában is van,és már az ágyon is láttam mászni :(
Sziasztok!
Az lenne a keresem hogy minnel tobb helyen osszatok meg ezt a posztot. Mert nem szeretnek mindenhova regisztralgatni. Koszi
Eleg sokat kutattam csotanyirtassal kapcsolatban. Arra jutottam hogy magyarorszagon nagyonn korlatozzak a csotanyirtok forgalmazasat ezzel azt eredmenyezve hogy kuruzslokat kell a hazba hivni hogy 4-5 ezer forintert elvegezze az irtast. Aki ugy erzi hogy ez felhaborito az a kovetkezot teheti.
A csotanyirto anyagok vilagaban elmerulve egy nagyon hatekony anyagot talaltam. Fipronilnak hivjak. Ne vezessen az felre hogy a firponil alapu termekeken nem irja hogy csotanyirtasra valo. Ezt szandekosan nem irjak ra...mert akkor nem lenne szukseg kuruzslokra.
Rovarirto szereket forgalmazo cegenel lehet venni. En Romaniabol (Nagyvarad) szoktam venni. "FITOSANITAR" boltokban (altalaban kisallat kereskedesben is). A legolcsobb termek neve REGESC. 2 * 5 ml -es kiszerelesben kaphato 700 forintert. Ez eleg 800 mililiter vizhez. Azert fontos hogy ilyen aranyban keverjetek hogy eros oldat legyen. Ezzel fujjatok be azokat a helyeket ahol a csotanyok vonulnak. Garantalom nem lesz csotany. 1 het utan csend van:) Es penzt is sporoltal. Nagyobb kiszerelesben is lehet vasarolni REGESC-et.
Nálam tegnap voltak 5 ezerért és ezt még 2x3 hetente ismételni kell. Összesen 15.000.- számla nélkül..........mert azt nem adtak.
Hol lehet ezt a szert kapni?
A csótánynak elég két-három milliméteres hely! Nagyon kicsi helyen elfér, és bemászik az ajtó alatt, az ablak résében, a falon mászik fel a felső emeletekre.
Ha egyet is találtál, akkor ott sok van.
Talán attól, hogy máshol irtják, és mivel nálatok nem érzik a szagot, oda mennek be.
Nekem egyszer a konyhát árasztották el az éjszaka kellős közepén. Csak egy pohár vizet akartam inni, helyette kb. félóra alatt ötvenet csaptam agyon! Ekkor unta el a férjem, és beszállt valami hatásos rovarirtóval. Reggelere még vagy százat találtunk kinyúvadva.
Próbáld meg az egész házat rávenni, hogy csináltassátok meg. Legfeljebb fízessétek a közös költségből, igy jobban belemennek a lakótársak.
Szerintem forduljatok a Bábolnásokhoz vagy a köjáltol kérjetek tanácsot. Ha sikerül megcsináltatni az egész házat 3 havonta ismételjétek meg a fújást mert újra előjöhetnek
Csak akkor lesz hatásos, ha az EGÉSZ házban, még a közös helyiségekben is megcsináltatjátok. Aki nincs otthon, annak is be kell jutni a lakásába.
A szekrénybe is befújnak (nyomnak), ha kéred.
A zselést kértem, és nálam teljesen eltüntek. De az egész lakás tele volt nyomva.
Rengeteg volt, és nagy balhék árán, de az üres lakások is ki lettek nyittatva. Három évig egyet sem láttunk azután.
Nem tudom, mostanában mi a szokás, meg persze milyen vegyszerrel permeteznek. Régen (15 éve) a konyhaszekrényből ki kellett pakolni, és ott is kötelezően megcsinálták, de ez még a Bábolnás időkből való tapasztalat.
Gondolom, a mai veszélytelen vegyszerekkel ez nem lehet akadály.
Nekem is mászkáltak mindenhol. Ha rágondolok, még mindig viszketek!
További ajánlott fórumok:
- A pókokat hogyan lehet a leghatékonyabban távol tartani az otthonunkból?
- Ha a hasunkból szeretnénk fogyni, valóban a futás a leghatékonyabb?
- Melyik a leghatékonyabb hasfájásra való csepp babának?
- A hasamról szeretnék fogyni! Szerintetek kinek és melyik tornája a leghatékonyabb ennek elérésében?
- Szerintetek melyik a leghatékonyabb és legjobb fejfájáscsillapító gyógyszer?
- Melyik a leghatékonyabb ránctalanítók 35 fölött?