Csokis Marlenka recept
A Csokis Marlenka hozzávalói:Tészta: 100 gr
vaj 2 nagy kanál méz 250 gr
cukor 1 kis kanál ecet 1 nagy kanál szódabikarbóna 2 tojás 700 gr
finomliszt.
A Csokis Marlenka elkészítési módja:
A szódabikarbónát az ecettel összekeverjük. Egy tálba teszünk vajat, mézet, cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbóna + ecet keverékét. Jól összekeverjük a gázon, majd hozzáadjuk a 2 tojást, s addig keverjük, míg a teteje habos lesz, s az egész massza megbarnul. Levesszük a gázról. Amikor félig kihűlt, hozzáadjuk a lisztet (700 gr.). A tésztát letakarjuk, s meleg helyen 1 órát állni hagyjuk. 7-8 gömböt formálunk belőle. Egyenként vékonyra kinyújtjuk. Megsütjük. Krém: 200 gr. vaj 1 szalalkáli Aki szereti, mogyorót + 100 gr. konyakot tesz hozzá. A szalalkáli 3 órán át vízben főzzük - kihűtjük, majd vajjal összemixeljük. Hozzáadjuk a mogyorót + konyakot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Studio64, 2008. máj. 16. 12:48
A csokis marlenka elkészítési módja és hozzávalói.