Csoki öntet készítése? (beszélgetés)
Sziasztok.
Csokis muffinra esetleg milyen csokis(táblás) öntetet ajánlanátok,és hogyan csináljam?
Sütés előtt vagy sütés után tegyem a muffinra? :)
Igen,ez olyan jó csokis lesz.Ha tejszínt vagy tejet teszel bele,az már nem olyan.
Ez tuti fini.
Ez a legegyszerűbb és legfinomabb.Én fánkra is ezt csinálom,meg palacsintákhoz is.Ez nem dermed kőkeményre,és nem marad folyós sem.
Én felfőzöm a vizet a kakaóval és a porcukorral,aztán teszem bele a rámát vagy vajat(vajjal finomabb).Ha beleolvadt összekeverem jól.
Én így szoktam:
Csokit olvasztok,aztán bele pici rum,pici porcukor és tejszín.
Langyosan éppen eléggé folyik,és nagyon finom:))
Palacsintára szoktam egyébként!
Lassú tűzön való főzéssel,állandó keverés mellett sűrűsödik be. Mintha pudingot főznél.
Arra ügyelj,hogy a kikevert tojáshoz keverj valamennyi forró csokis tejet,és úgy öntsd a tojást a többi csokis tejhez lassan,állandóan keverve,hogy ne legyen csomós.
Csokimáz
(egy cukrásztól kaptam)
3 evőkanál víz
4 dkg kakaó
8 dkg porcukor
10 dkg Rama
Ezeket összeolvasztani.
Csokimáz sütikre
Hozzávalók:
12 dkg cukor,
4 evőkanál kakaó,
és 4 evőkanál víz.
Elkészítés:
12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót, és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. (Onnan lehet tudni, hogy hólyagok nőnek a tetején). Biztonság kedvéért egy kicsit cseppentsünk egy pohár hideg vízbe, és ha nem folyik szét, hanem egyben leszáll a pohár aljára, akkor már biztosan jó! Rögtön keverjünk bele egy pici vajat vagy margarint (1-2 dkg-nál ne többet, mert nem fog megkötni), és azonnal lehet a süteményre önteni. Ha van türelmünk, már csak azt kell megvárni, hogy megkössön, ha nincs, tegyük hűtőbe, ott pár perc alatt megszilárdul.
Csokiöntet piskótához
3 tojássárgája
2 ek cukor
1 ek liszt
5 dl tej
10 dkg étcsoki
Elkészítés
A cukrot kikeverem a tojássárgájával és a liszttel, majd 2 dl tejjel. A többi tejet felforralom a csokival, majd hozzáöntöm a tojásos keveréket és besűrítem.
Milyen csokiöntetre gondolsz? Mihez?
Pl. piskótához, vagy somlóihoz, vagy máznak, nem mindegy.