Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Csoki öntet készítése? fórum

Csoki öntet készítése? (beszélgetés)


14. 9c8432d068 (válaszként erre: 13. - Encii.)
2011. nov. 9. 10:30
Olvassz fel egy tortabevonót a leírás szerint,és a kész,kihűlt muffinra öntsd rá,majd hagyd rászáradni.
13. encii.
2011. nov. 8. 19:12

Sziasztok.

Csokis muffinra esetleg milyen csokis(táblás) öntetet ajánlanátok,és hogyan csináljam?

Sütés előtt vagy sütés után tegyem a muffinra? :)

12. Tamianyu (válaszként erre: 11. - Cb53e790b2)
2010. márc. 6. 17:38

Igen,ez olyan jó csokis lesz.Ha tejszínt vagy tejet teszel bele,az már nem olyan.

Ez tuti fini.

11. cb53e790b2 (válaszként erre: 10. - Tamianyu)
2010. márc. 6. 17:13
na igen én is ilyesmit képzeltem el mint a nyuszis öntet.........(NE..VIKK )állagra szénre stb. én most sajna névszerint nem ugrik be hogy ki is írta de 3tolyás sárgája tej cukor liszt-teset csináltam meg jó jó de nem az amire gondoltam mindenesetre az a lényeg a kölköknek naggyo bejött:)köszönöm mindenkinek
10. Tamianyu (válaszként erre: 5. - Theri)
2010. márc. 6. 15:40

Ez a legegyszerűbb és legfinomabb.Én fánkra is ezt csinálom,meg palacsintákhoz is.Ez nem dermed kőkeményre,és nem marad folyós sem.


Én felfőzöm a vizet a kakaóval és a porcukorral,aztán teszem bele a rámát vagy vajat(vajjal finomabb).Ha beleolvadt összekeverem jól.

2010. márc. 6. 15:22

Én így szoktam:

Csokit olvasztok,aztán bele pici rum,pici porcukor és tejszín.

Langyosan éppen eléggé folyik,és nagyon finom:))


Palacsintára szoktam egyébként!

8. 9c8432d068 (válaszként erre: 6. - Cb53e790b2)
2010. márc. 6. 14:31

Lassú tűzön való főzéssel,állandó keverés mellett sűrűsödik be. Mintha pudingot főznél.

Arra ügyelj,hogy a kikevert tojáshoz keverj valamennyi forró csokis tejet,és úgy öntsd a tojást a többi csokis tejhez lassan,állandóan keverve,hogy ne legyen csomós.

7. cb53e790b2 (válaszként erre: 2. - Pné Veronika)
2010. márc. 6. 14:28
FÁNKHOZ
6. cb53e790b2 (válaszként erre: 3. - 9c8432d068)
2010. márc. 6. 14:27
HOPP HOPP EZ AZ DE HOGY SÜRÍTEM BE VAGY BE SÜRÜSÖDIK MAGAÁTÓL ÉLETEMBEN NEM CSINÁLTAM MÉG ILYET :(
2010. márc. 6. 14:26

Csokimáz

(egy cukrásztól kaptam)


3 evőkanál víz

4 dkg kakaó

8 dkg porcukor

10 dkg Rama


Ezeket összeolvasztani.

2010. márc. 6. 14:23

Csokimáz sütikre


Hozzávalók:

12 dkg cukor,

4 evőkanál kakaó,

és 4 evőkanál víz.


Elkészítés:

12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót, és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. (Onnan lehet tudni, hogy hólyagok nőnek a tetején). Biztonság kedvéért egy kicsit cseppentsünk egy pohár hideg vízbe, és ha nem folyik szét, hanem egyben leszáll a pohár aljára, akkor már biztosan jó! Rögtön keverjünk bele egy pici vajat vagy margarint (1-2 dkg-nál ne többet, mert nem fog megkötni), és azonnal lehet a süteményre önteni. Ha van türelmünk, már csak azt kell megvárni, hogy megkössön, ha nincs, tegyük hűtőbe, ott pár perc alatt megszilárdul.

2010. márc. 6. 14:20

Csokiöntet piskótához


3 tojássárgája

2 ek cukor

1 ek liszt

5 dl tej

10 dkg étcsoki



Elkészítés


A cukrot kikeverem a tojássárgájával és a liszttel, majd 2 dl tejjel. A többi tejet felforralom a csokival, majd hozzáöntöm a tojásos keveréket és besűrítem.

2010. márc. 6. 14:15

Milyen csokiöntetre gondolsz? Mihez?


Pl. piskótához, vagy somlóihoz, vagy máznak, nem mindegy.

2010. márc. 6. 14:09
légysz segítsetek!! Mert már utánna néztem de ahány oldalon jártam annyiképpen készítik ezt a löttyöt:( most nem vagyok itt csak késsöbb tudom meg nézni ki mit tanácsol köszi légysz segítsetek .

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook