Házi csoki puding készítése (beszélgetés)
Fél liter tejet fel teszel főni,2 evőkanál holland kakaót,2 evőkanál liszetet 3 evőkanál cukrot összekeversz simára szárazon és hozzá adsz másfél deci tejet ezt is simára kevered a felfőtt tejben bele teszed és állandó keverésel felfőződ és kész.
Ha tortába szeretnéd rakni, akkor 10 dkg vajat ha langyos belekavarod, és meg töltöd a piskotát.
Hali!
Nekem is van 1 receptem (bár nem próbáltam még ki,de jónak tűnik...) :3evőkanál kakaóport,6 csapott evőkanál lisztet, 8 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliát 5 dl tejjel elkavarunk, majd 5 dl forró tejhez keverjük. Krémmé főzzük. Vizezett formákban kihűtjük, tejszínhabbal tálaljuk.
Nekem van egy receptem elmentve, de még soha nem csináltam meg:
Csokipuding házilag recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
1.5 dl tej,
12 dkg cukor,
20 dkg étcsokoládé,
2 tojássárga,
5 dkg vaj.
Elkészítés:
A tejet és a cukrot mérsékelt tűzön kevergetve felmelegítjük egy kisebb edényben. Amíg kézmelegre visszahűl, az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk.
Jöhet a puding lényege, az alapkeverék: a tojássárgákat kézi habverővel összekeverjük a langymeleg, édes tejjel, majd az egészet visszaöntjük a tejes edénybe. Takaréklángon folyamatosan kevergetjük kézi habverővel sűrűre főzzük, és amikor megvagyunk vele, levesszük a tűzről. Áttesszük egy nagy keverőtálba, és azonnal hozzádobjuk az étcsokit meg a vajat.
A csokival és vajjal feldúsított alapkeveréket robotgéppel 5 percen át jól felhabosítjuk, és miután a csoki meg a vaj tökéletesen elvegyült benne, máris kész a sűrű puding. Szétosztjuk 4 üvegkehelyben, és vagy önmagában, vagy édes tejszínhabbal megpúpozva tálaljuk.
Olyat is olvastam már, hogy 3 kanál keményítő, két kanál kakaó, három kanál cukor csomómentesen elkeverni kevés tejben, majd kb. fél liter tejjel felfőzni.