Csirkecomb citrommártásban recept
A Csirkecomb citrommártásban hozzávalói:4 csirkecomb,
800 g burgonya,
4 citrom,
100 g fekete olívabogyó,
1 csokor kakukkfű,
2 gerezd fokhagyma,
100 ml fehérbor,
200 ml szárnyas alaplé,
2 evőkanál méz,
só,
őrölt bors
A Csirkecomb citrommártásban elkészítési módja:
Mosd meg a csirkecombokat. Tisztítsd meg a burgonyát, és szeleteld fel vékonyan. 2 citrom héját vágd finomra. Nyomd ki az összes citrom levét, 4 evőkanálnyit keverj össze mézzel, sóval, borssal, és ezzel a páccal kendd be a combokat. A burgonyát rétegesen fektesd egy tűzálló tál aljára, öntsd rá a maradék citromlevet, a bort és a húsét. Szórd rá a finomra vágott kakukkfüvet, a szeletekre vágott olívabogyót és a fokhagymát. Szórd meg a citromhéjjal, majd tedd rá a csirkecombokat. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süsd ropogósra, közben locsolgasd a mézes páclével.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. máj. 12. 21:05
A csirkecomb citrommártásban elkészítési módja és hozzávalói.