Csirke joghurtban sütve recept
A Csirke joghurtban sütve hozzávalói:A csirke bármilyen, kedvünkre való részéből készíthetjük, akár egész csirkéből is.
1 kg csirke
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl joghurt (kefir)
1 dl jóféle olaj
só
bors
1 zöldpaprika, lehetőleg piros húsú
2 nagyobbacska paradicsom
többféle zöld fűszer
A Csirke joghurtban sütve elkészítési módja:
A hagymát, fokhagymát, paprikát, kinyomott magú paradicsomot alaposan összeturmixolom (a forgókéses aprító is remek hozzá) az olajjal és a joghurttal. A friss zöld fűszereket és a sót is beledobom. Kefirrel készítve kicsit markánsabb, savanykásabb lesz. Előfordul, hogy a paradicsom nagyon savanyú, ilyenkor egy késhegnyi cukorral lágyíthatunk az ízén. Ebbe a maszatba beleforgatom a csirkét, és jól lezárva beteszem a hűtőbe. Másnap tepsibe rendezem és rátöltöm a páclevet is. Először fél órát sütöm 150 fokon, majd ha már kezd puhulni, felhúzom 180 fokra, hogy a végére rásüljön a kence, kis színt kapjon a teteje.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. aug. 13. 19:35
A csirke joghurtban sütve elkészítési módja és hozzávalói.