Szecsuáni csirkemell recept
A Szecsuáni csirkemell hozzávalói:*1 kg csirkemell filé
*15 dkg gomba
*3 közepes sárgarépa
*5 szál újhagyma
*2 TV paprika
*3 paradicsom
*5 gerezd fokhagyma
*2-3 mk őrölt gyömbér
*bors, só
*Kotányi Wok fűszerkeverék
*6 ek szójaszósz
*3 mk cukor
*kb 3 ek liszt/keményítő
*kis olaj
*esetleg Uncle Ben’s Csípős Szecsuáni mártás
*Uncle Ben’s Basmati v. hosszúszemű rizs (3-4 zacskó)
A Szecsuáni csirkemell elkészítési módja:
A csirkéket félujjnyi csíkokra vágjuk. Egy tálban elkeverjük a szójaszószt, az olajat, őrölt gyömbért, borst, Kotányi wok fűszerkeveréket és sót (óvatosan) és aki szereti a csípős adalékot. Majd ráöntjük a húsra és hozzáadjuk a vékony karikákra vágott hagymát és préselt fokhagymát. Legalább egy fél órát állni hagyjuk (inkább többet). A húsos keveréket egy wokba öntve jól megpirítjuk (folyamatosan kevergetve), majd hozzáadjuk a metéltre csíkozott zöldséget, gombát. Pár kanál húsleves lével felöntjük, ha nincs, vízzel. Fedő alatt pároljuk kb 10-15 percig. Mikor kész a zöldség is, beleöntjük a már előre egy másik tálacskában elkevert szószt (egy kanál bor, mokkáskanál cukor és 1 kanál keményítő vagy liszt és egy kis hideg víz) és állandó kevergetés mellett pár percig alacsony lángon addig forraljuk, sütjük, amíg besűrűsödik. Rizzsel tálaljuk.
Ezt több receptből "gyúrtam össze", de kipróbált és finom:)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: szimonic, 2011. aug. 10. 08:03
A szecsuáni csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.