Csinált már valaki tócsnit (röszti/lapcsánka) tojás nélkül, csak liszttel? (beszélgetés)
A lapcsánkába nem kell tojás. A krumpli keményítője összetartja. Anyám, nagymamám, dédnagymamám mind tojás nélkül készítették.
Összetétel: krumpli, liszt, fokhagyma - a klasszikus, de lehet variálni. Van, aki hagymásan szereti, van aki borsosan. Ha megsült lehet tejföllel enni, de van aki kristálycukorba mártja és az is nagyon finom. A fokhagymás lapcsánka kristálycukorral. Gyerekkorom óta így eszem.
Szószos husokhoz adom köretnek a lapcsánkát. Különleges és mindenki imádta eddig.
vagy húsdarálón :)
és már csak azért is: CICEGE!!! :Đ
Nem, az két külön étel, bár mindkettőnek burgonya az alapja, csak a röszti főtt-reszelt és a tócsni (cicege, macok, lepcsánka stb.☺) nyers krumpli és liszt.
Természetesen mindkettő további ízesítéssel☺
én sosem rakok bele tojást
nyers reszelt burgonya
kefir
liszt
só
egy kis bors
én teszek bele reszelt vöröshagymát is
ebből állítunk össze egy sűrű pépet, majd ezt kisüthetjük olajban és tepsiben is
Nem kell bele tojás, mi sem teszünk soha.
Mi így csináljuk: reszelt krumpli, liszt, jó sok fokhagyma, szerecsendió, só.
A tojástól puha lesz, mi pedig ropogósan szeretjük.
szia!
felén cicege a tisztességes neve, és ahány nagy krumpli, annyi evőkanál liszt kell bele.
ha előtte a reszelt krumplit kicsit megsózod és állni hagyod, annyi levet fog ereszteni, hogy talán kevés is lesz annyi liszt (én ezért púpozott kanállal szoktam számolni)
Szia!
Én tojás nélkül készítem!
Krumpli,tejföl,liszt,só,bors,fokhagyma ...és ennyi!
És igen....ne legyen túl sűrű!
Én csináltam már igen.
De nem lisztet tettem bele hanem étkezési keményítőt. Hozzá foghagyma, só, bors, majoránna.
Kicsit állni hagytam, minimál olajon sütöttem és nagyon fincsi lett.
Csinált már valaki tócsnit (röszti/lapcsánka) tojás nélkül, csak liszttel?
Úgy hallottam, az eredeti receptben nincs tojás, csak arra kell figyelni, hogy ha sok a liszt, kemény lesz a tócsni.
Mielőtt megpróbálnám, kíváncsi lennék a tapasztalataitokra!
Előre is köszi! üdv : Anyagi
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel?
- Tejföllel, liszttel besűrített mártások a konyhapolcról, hűtőből nyershús nélkül kifőtt tésztához. Tudtok receptet?
- Ha vacsorára csak főzeléket eszik valaki (teljeskiörlésű liszttel habarva, attól lehetne fogyni?
- Hogyan jobb a piskóta? Finom liszttel vagy rétes liszttel?
- Ti hogyan csináltok tócsnit hogy ne essen szét?
- Teljes kiörlésű liszttel lehet habarni/sűríteni?