Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Csinált már valaki tócsnit (röszti/lapcsánka) tojás nélkül, csak liszttel? fórum

Csinált már valaki tócsnit (röszti/lapcsánka) tojás nélkül, csak liszttel? (beszélgetés)


2009. dec. 19. 09:21

A lapcsánkába nem kell tojás. A krumpli keményítője összetartja. Anyám, nagymamám, dédnagymamám mind tojás nélkül készítették.

Összetétel: krumpli, liszt, fokhagyma - a klasszikus, de lehet variálni. Van, aki hagymásan szereti, van aki borsosan. Ha megsült lehet tejföllel enni, de van aki kristálycukorba mártja és az is nagyon finom. A fokhagymás lapcsánka kristálycukorral. Gyerekkorom óta így eszem.

Szószos husokhoz adom köretnek a lapcsánkát. Különleges és mindenki imádta eddig.

27. Anka71
2009. dec. 19. 09:18
Én a tócsnit mindig tojás nélkül készítem. Lereszelem a nyers krumplit, sót, borsot, reszelt fokhagymát teszek bele, és annyi lisztet, hogy pont jó legyen az állaga. Aztán kiolajozott serpenyőben sütöm, a kanál hátával nyomogatom közben, majd megfordítom, és úgy is sütöm (hú, de megkívántam:)))
26. 8c73a5832e (válaszként erre: 23. - Youlcsi)
2009. dec. 19. 09:15
A húsdarálót inkább mellőzöm, mert azt meg mosogatni utálom:) A reszelőt könnyebb elmosnom, de ott meg az ujjamat reszelem le a végén...:)De a turmixgépeset kipróbálom....
25. 8c73a5832e (válaszként erre: 23. - Youlcsi)
2009. dec. 19. 09:13
Nálunk ,Borsodban :TÓCSNI, :)) de a cicege név cukibb...:)
24. 8c73a5832e (válaszként erre: 22. - 2104cc91e8)
2009. dec. 19. 09:12
Ja,értem!van egy nagy képes szakácskönyvem, és abban van egy recept,azt hiszem valami csirkemell rösztikével, de a rösztikéről egy szót se írnak ,hogy kell csinálni,csak a cs.mellről.Onnan ugrott be ez a név.
23. youlcsi (válaszként erre: 20. - 8c73a5832e)
2009. dec. 18. 21:41

vagy húsdarálón :)


és már csak azért is: CICEGE!!! :Đ

22. 2104cc91e8 (válaszként erre: 20. - 8c73a5832e)
2009. dec. 18. 20:28

Nem, az két külön étel, bár mindkettőnek burgonya az alapja, csak a röszti főtt-reszelt és a tócsni (cicege, macok, lepcsánka stb.☺) nyers krumpli és liszt.

Természetesen mindkettő további ízesítéssel☺

2009. dec. 18. 19:15
Tegyetek bele tejfölt és nem szárad ki
20. 8c73a5832e (válaszként erre: 15. - Imo)
2009. dec. 18. 19:11
A krumplit turmixgépben??? Mindig tanul az ember....(utálom reszelgetni..) meg azt se tudtam, hogy a tócsni a röszti:)
2009. szept. 9. 23:02
én mindig tojás nélkül csinálom, mert nekemtojássla kemény lesz.
18. cupacek (válaszként erre: 16. - Első)
2009. szept. 9. 17:11
A proszát én kukorica ételként ismerem.Amit kérdez annak vidékenként változik a neve.Hallotam már macoknak is.
17. cupacek (válaszként erre: 13. - Danica16)
2009. szept. 9. 17:05
A rösztiben nincs tojás.ÉN hagymás zsiradékon piritom le a reszelt ,fött krumplit.
16. Első
2009. szept. 9. 14:13
Nálunk ezt prószának hívják és nincs benne tojás.
15. Imo
2009. szept. 9. 13:17
én turmixgépben szoktam a burgonyát, a hagymát és a kefirt összedarálni, a lisztet utólag teszem bele
14. Imo
2009. szept. 9. 13:15

én sosem rakok bele tojást


nyers reszelt burgonya

kefir

liszt

egy kis bors

én teszek bele reszelt vöröshagymát is


ebből állítunk össze egy sűrű pépet, majd ezt kisüthetjük olajban és tepsiben is

2009. szept. 9. 13:03
Rösztiben van tojás meg liszt? Én úgy tudom az főtt reszelt majd kisütött krumpli? vagy nem ?
2009. szept. 9. 13:02
mi sem teszünk bele soha tojást. hidd el, anélkül is összeáll.
11. egypt (válaszként erre: 7. - Panni58)
2009. szept. 9. 12:59

Nem kell bele tojás, mi sem teszünk soha.

Mi így csináljuk: reszelt krumpli, liszt, jó sok fokhagyma, szerecsendió, só.

A tojástól puha lesz, mi pedig ropogósan szeretjük.

2009. szept. 9. 12:59
Szia! a tocsihoz én nem rakok tojást,mert keményit az is.Ha véletlenül sok lisztet teszel bele 1-2 kanál tejföl lazitja,és nem barnul be a tésztája.JO étvágyat!én is szeretem.
2009. szept. 9. 12:57
nekem a masszában csak delikát, őrölt bors, fokhagyma és liszt szokott lenni és mindig finomra sikerül tojás nélkül is.
2009. szept. 9. 12:56

szia!

felén cicege a tisztességes neve, és ahány nagy krumpli, annyi evőkanál liszt kell bele.

ha előtte a reszelt krumplit kicsit megsózod és állni hagyod, annyi levet fog ereszteni, hogy talán kevés is lesz annyi liszt (én ezért púpozott kanállal szoktam számolni)

7. Panni58 (válaszként erre: 1. - Anyagi)
2009. szept. 9. 12:56
A tócsniba kell tojás, az tartja össze sütés közben. A sztrapacskába nem kell, mert kemény lesz a tészta. Az alap majdnem ugyan az. Lehet, hogy ez keveredett össze.
6. era741211 (válaszként erre: 1. - Anyagi)
2009. szept. 9. 12:55

Szia!


Én tojás nélkül készítem!

Krumpli,tejföl,liszt,só,bors,fokhagyma ...és ennyi!

És igen....ne legyen túl sűrű!

2009. szept. 9. 12:55
én zöldségekkel szoktam kiegészíteni
2009. szept. 9. 12:54

Én csináltam már igen.

De nem lisztet tettem bele hanem étkezési keményítőt. Hozzá foghagyma, só, bors, majoránna.

Kicsit állni hagytam, minimál olajon sütöttem és nagyon fincsi lett.

2009. szept. 9. 12:54
én a lapcsánkába sosem teszek tojást, az alap a krumpli, és csak annyi liszt amennyi nagyon muszáj.
2009. szept. 9. 12:54
igen,nem mindenhol tesznek bele tojást,nyugodtan próbáld ki!
2009. szept. 9. 12:52

Csinált már valaki tócsnit (röszti/lapcsánka) tojás nélkül, csak liszttel?

Úgy hallottam, az eredeti receptben nincs tojás, csak arra kell figyelni, hogy ha sok a liszt, kemény lesz a tócsni.

Mielőtt megpróbálnám, kíváncsi lennék a tapasztalataitokra!

Előre is köszi! üdv : Anyagi

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook