Ti hogyan csináltok tócsnit hogy ne essen szét? (tudásbázis)
A naplóm Sütés-főzés, konyhai praktikák 43. bejegyzében van recept ahogy Én csináltam és fotó is.
Nem azt mondtam, hogy nyújtom, hanem azt, hogy LAPÍTOM!
Az akkor nem tócsni,a tócsnit nem lehet nyújtani:)
Én a nyújtófával szoktam egyenletesre lapítani és amikor megsült, megkenem tejföllel és kisült szalonnapörccel megszórom.
a tojás miatt nem esett szét
az kell bele
Én szoktam beletenni egy-két kanál tejfölt,de az enyém nem nyújtható,és sohasem nyomom ki a krumplilevét.
A tejfölt a tetejére kell tenni, amikor kisült.
Ha szétesik a tócsni, túl vizes a krumpli, ezért kicsit állni kell hagyni és jól kinyomkodni. Tojást nem szoktam bele tenni, csak annyi lisztet, hogy nyújtható legyen. Nem esik szét.
Miért teszel bele ennyi tejfölt?
Gyakran csinálok, mert nálunk mindenki szereti, de nekem még soha sem esett szét. Az én jól bevált receptem a következő:
1 kg nyers, reszelt burgonya
30 dkg liszt
4 tojás
4 dl tejföl
izlés szerint só, bors, fokhagyma, vöröshagyma
Igen ez is isteni finom, mi is szoktunk sütni, csak ez nem a tócsni/lepcsáng/harula/lapcsinka/cicege..... Millió neve van.... :) Ilyet még a mamám is sütött, viszont abba nem tett tojást, csak a főtt, áttört krumpli, liszt, só, bors. A tócsni mindig reszelt nyers krumpliból van.
na tegnap sikerült és nem esett szét, összeszedtem tanácsaitokat és arra jutottam kevés lisztet tettem bele ideáig, de tegnap 3-x annyit raktam és nem esett szét, nagyon finom lett köszönöm az ötleteket, ja és 1 tojást is tettem bele, biztos ami biztos alapon...
bocsi, de ze nem tócsni, ez az olajban sült krumplis pogácsa receptje.
Mért főzted meg a krumplit?
Az már akkor olyan krumplilángos féle nem?:)
Én a múlt héten csináltam először,nagyon finom ,tökéletes lett. Kn 1,5 kg krumplit megfőztem héjában , langyosra hűtve lereszeltem majd 3 db felvert tojással és kevés liszttel összekevertem hozzáadva sót,őrölt borsot. Kézzel gombócot formáztam kissé meglapítva, forró olajbaan hamar megsül.
Én már csináltam liszt nélkül is, de tojást azt egyet ütöttem hozzá,persze a leve ottmaradt a tálban, csak a krumplis részt tettem egy kanállal bele a serpenyőbe. Nem szabad egyből mozgatni, meg kell várni, amig az alja megkeményedik, csak azután segítek egy kicsit neki, hogy ne ragadjon oda.
Igen így látatlanban nehéz,mert velem is előfordul,hogy menet közben még keverek hozzá lisztet.Attól függ milyen vizes a krumpli.
Én kb 1,5 kg krumplihoz 3 tojást teszek bele olyan 3-4 mm vastagra lapítom, de nem esik szét
Lehet kevés a liszt. Emlékszem anno mikor az első palacsintáimat csináltam azok állandóan szakadtak, végül anyukám világosított fel: édes lányom ha szakad a palacsintád, akkor kevés benne a liszt:)
Talán nem elég forró az olaj mikor belerakod.
Ez így oké,és mikor megy széjjel?
Beleteszed a forró zsiradékba,és egy kicsit szétlapítod,hagyni kell sülni.Jó a serpenyőd,nem ragad le benne?.
Én nem szeretem hagymával azt sem teszek bele,csak liszt,krumpli és a fűszerek.
Na ez az én teszek bele tojást és szét esik, van aki nem tesz bele és úgy sem esik szét...
igen egy tojást teszek bele, plusz a reszelt krumpli, liszt fokhagyma őrölt bors, én pici vöröshagymát is szoktam
Én nem teszek bele tojást de nem szokott szétesni.
Tojást teszel bele?
Nem eshet szét,ha elég liszt tojás van benne.Írd le,hogy csinálod?
Nekem sütéskor mindig szétesik mit csinálok rosszul...
Ti hogyan csináltok tócsnit hogy ne essen szét?
További ajánlott fórumok: