Csicseriborsós saksuka recept
A Csicseriborsós saksuka hozzávalói:1 kg paradicsom
1 piros kaliforniai paprika
6 gerezd fokhagyma
2 apró csilipaprika
1 csapott ek római kömény
1 csokor petrezselyem
1 konzerv csicseriborsó
1 tk paprika
csipet cukor
só
olíva olaj
4 tojás
1 ek ecet
A Csicseriborsós saksuka elkészítési módja:
Forralj vizet és dobd bele a paradicsomokat 30 mp-re. Szedd őket ki és mindegyiket hámozd meg, kockázd fel. Vágd apróra a fokhagymát, csilit és a paprikát.Fonnyaszd kevés olajon, közepes lángon a fokhagymát (vigyázz, el ne kezdjen barnulni!), majd dobd rá a csilit és paprikát és hagyd békén 1-2 percig, míg enyhén meg nem puhul. Add mellé a pirospaprikát és római köményt, keverj rajta egyet és öntsd hozzá a paradicsomot. Sózd, cukrozd és főzd lassú tűzön, míg nagyon sűrű nem lesz. Tedd bele a csicseriborsót, főzd vele további 5 percig, majd húzd le a tűzhelyről és add hozzá a petrezselymet. ( A csicseriborsó rész simán kihagyható!) Közben forralj fel 1 liter vizet 1 tk ecettel. Ha már gyöngyözik, keverd meg, hogy a közepén örvény képződjön és óvatosan törd bele a tojást vagy tojásokat, de ne egyszerre. Formázd gyorsan, majd főzd mindegyiket 3.5-5 percig. Vedd őket ki és tedd bele további 1 percig forró, sós vízbe, így lejön róla az ecet íz, de hozzájön a sós. Csöpögtesd le róluk a vizet konyharuhán, majd tedd a saksuka tetejére és tálald.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. júl. 2. 06:20
A csicseriborsós saksuka elkészítési módja és hozzávalói.