Cseresznyés pite recept


25dkg liszt
20 dkg kristálycukor
15 dkg puha vaj
2 db tojás
1 dl tej
1 dl tejföl
1 csomag sütőpor
A tetejére : kb. 50 dkg félbevágott, magozott cseresznye ( de egyéb gyümölcsökkel is készíthető például meggy, alma, körte, barack )
A Cseresznyés pite elkészítési módja:
Gépi habverővel jól keverjük ki a tojást, a cukrot, és a lágy vajat. Adjuk hozzá a tejfölt, majd felváltva a tejet, és a sütőporos lisztet is. A masszát öntsük sütőpapíros tepsibe. A massza tetejére rakjuk az előkészített cseresznyét, és nagyon kicsit nyomkodjuk bele. Előmelegített tepsiben, közepes hőfokon 30-40 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát! 20*30 cm-es tepsiben készült. Ha kihűlt szépen szeletelhető, és porcukorral tálalhatjuk.
Én dupla adag tésztát készítettem a 40x30-as tepsimhez, mivel nem volt itthon tej 2dl tejölt tettem a tésztához - nagyon finom lett.
A tészta nem folyós, bele kell kenni a tepsibe.
Aki szereti, darabos diót v. frissen reszelt citromhéjat is tehet bele, úgy még finomabb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ancsa 37, 2020. jún. 14. 21:36
A cseresznyés pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.