Csokipudingos croisant recept
A Csokipudingos croisant hozzávalói:Tészta:
8 ropogós croisant
100 g fehér csoki apróra darabolva
100 g keserű csoki apróra darabolva
Tojásos-tejszínes keverék:
4 egész tojás
600 ml tejszín
150 ml tej
150 g cukor
Csokiöntet:
250 ml tejszín
100 étcsoki
3 ek barna cukor
A Csokipudingos croisant elkészítési módja:
A croisonokat összetépjük, negydét egy kivajazott hőálló tál aljába szórjuk. A keserű csoki felét rászórjuk. Egy adag croisantréteg jön, erre a fehér csoki fele. Addig folytatjuk, amíg van csoki ill. tészta. Málnát, banánt, áfonyát is lehet a csoki mellé tenni. Legfelülre csoki jön. Erre jön a tojásos keverék: A hozzávalókat összekeverem és a csokis tészta tetejére öntöm. Kicsit hagyom állni, hogy a tészta megszívja magát. Ez idő alatt elkészítem a csokis öntetet. Öntet: A tejszínt felforrósítom és folyamatosan kavarva belekeverem az apróra darabolt étcsokit. Félreteszem hűlni. A tojásos masszát ráöntöm a tésztára és a tetejére barna cukrot szórok. 40 perce beteszem a a 180 fokos sütőbe. Forrón tálaljuk, a csokiöntet a csokis tésztaadagok tetejére öntjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ancsa 37, 2015. júl. 1. 10:59
A csokipudingos croisant elkészítési módja és hozzávalói.