Virágos áfonyatorta recept
A Virágos áfonyatorta hozzávalói:Tészta
200 g puha Rama Vajas Íz
200 g cukor
4 tojás
300 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű (kb. 37 g)
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
100 ml tej
125 g áfonya
Krém és díszítés
75 g puha Rama Vajas Íz
75 g porcukor
125 g krémsajt
125 g áfonya
50 g málna
A Virágos áfonyatorta elkészítési módja:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő esetén 160 °C). Keverjük habosra a 200 g Rama Vajas Ízt a cukorral, majd egyenként óvatosan keverjük bele a tojásokat! Keverjük össze a lisztet, a pudingport, a sütőport és egy csipet sót, majd adjuk hozzá a tejet. Óvatosan keverjük simára a margarinos résszel! Forgassuk bele a 125 g áfonyát. Kenjük ki margarinnal a tepsit és lisztezzük ki! Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük 50-60 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Ha tiszta marad a tű, a tészta készen van. Ezután hagyjuk az áfonya tortát kb. 15 percig a tepsiben, majd szedjük ki és hagyjuk hűlni. Eközben a krémhez keverjük ki a Rama Vajas Ízt a porcukorral, verjük legalább 5 percig. Óvatosan adagoljuk hozzá a krémsajtot. Kenjük szét a kész krémet a torta tetején. Díszítsük áfonyából és félbe vágott málnákból készített virágokkal, és a virágos áfonyatortánk készen is van.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. jún. 28. 17:42
A virágos áfonyatorta elkészítési módja és hozzávalói.