Cseresznyés-mandulás pite recept
A Cseresznyés-mandulás pite hozzávalói:20dkg liszt
10dkg cukor
1csomag van. cukor
10dkg vaj
3 tojássárgája
pici só
Krém:
10dkg vaj
10dkg cukor
1 egész tojás
1 tojássárgája
10dkg mandulaőrlemény
só
Diszitéshez 40dkg kimagozott cseresznye
A Cseresznyés-mandulás pite elkészítési módja:
A lisztből, cukorból,van.cukorból,vajból és a tojássárgájából 1 csipet sóval gyúrjunk tésztát, majd tegyük pár órára a hűtőbe pighenni. Egy keverőedénybe tegyük a szobahőmérsékletű vajat, keverjük habosra. Adagoljuk apránként hozzá a cukrot,1 egész tojássárgáját, a mandulaőrleményt,1 csipetnyi sót. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centi vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt 25cm kerek sütőformát. A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjunk a tetejére 40dkg kimagozott cseresznyét. Használhatunk fagyasztott cseresznyét is. Előmelegitett, közepesen meleg 170fokos sütőben süssük 40-50 percig.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu, 2008. jún. 13. 07:57
A cseresznyés-mandulás pite elkészítési módja és hozzávalói.