Pikáns gesztenyetorta recept
A Pikáns gesztenyetorta hozzávalói:mandulás piskóta:
4tojás,4ek.cukor,1kis citrom héja,4ek. darált mandula,1zacskó van. cukor,2ek. liszt
kakaós piskóta:
3tojás,3ek.cukor,1zacskó van. cukor,1ek.kakaó,3ek. liszt
Krém:
3csomag gesztenyemassza,10dkg vaj, 1zacskó van. cukor,kb.1dl tej, 3ek. rum,50dkgmeggy, 7-7,5dl tejszin, 6teáskanál porcukor,3 zacskó habfix
A Pikáns gesztenyetorta elkészítési módja:
Amandulás piskótához jól kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, beletesszük a többi hozzávalót, a legvégén a tojásfehérjék felvert habját. 26cm kerek kapcsos tortaformába tesszük előmelegitett sütőben lassan sütjük.Ha kihűllt, 2 lapot vágunk belőle. Hasonló módon elkészitjük a kakaós pikótát is. /Krémet érdemes a mandulás piskóta sülése ideje alatt elkésziteni/A vajat habosra keverjük.A gesztenyemasszát burgonyanyomóval simára nyomkodjuk,alaposan összekeverjük a vajjal, van.cukorral,rummal és annyi forralt tejjel, hogy könnyű krémet kapjunk. A tejszint a porcukorral kemény habbá verjük, a habfixet előirás szerint tegyük bele. A kakaós piskótára kenjük rá a gesztenye körülbelül negyedét, erre szórjuk rá a meggy felét, simitsuk rá a tejszinhab körülbelül egyharmadát. Tegyük rá az egyik mandulás piskótalapot, a tölteléket ugyanigy rétegezzük, majd boritsuk rá a másik piskótalapot. Vonjuk be a tortát gesztenyekrémmel, diszitsük tejszinnel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu, 2008. jún. 12. 07:44
A pikáns gesztenyetorta elkészítési módja és hozzávalói.