Gesztenye-torta recept
Kalóriaszegény
A Gesztenye-torta hozzávalói:
mandulás piskota:
4 tojás
4 evökanál cukor
1 kis citrom héja
4 evökanál darált mandula
1 zacsko vaniliás cukor
2 evökanál liszt
kakaos piskota:
3 tojás
3evökanál cukor
1 zacsko vaniliás cukor
1 evökanák kakao
3 evökanál liszt
krém.
3 csomag gesztenymassza
10dkg vaj
1 zacsko vaniliás cukor
kb.1 dl tej
3 evökanál rum
1 üveg sürü birsalmalekvár,vagy 50dkg meggy
7-7,5dl tejszin
6 teáskanál porcukor
3 zacsko habfixálo
A Gesztenye-torta elkészítési módja:
A mandulás piskotához jol kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral,beletesszük a többi hozzávalot,a legvégén a tojásfehérjék felvert habját.Huszonhat cm-es kerek, kapcsos tortaformába tesszük,elömelegitett sütöben lassan sütjük.Ha kihült,2 lapot vágunk belöle.Hasonlo modon elkészitjük a kakaos piskotát is.(A krémet érdemes a mandulás piskota sülési ideje alatt elkésziteni.)A vajat habosra keverjük.A gesztenyemasszát burgonyanyomoval simára nyomkodjuk, alaposan összekeverjük a vajjal, vaniliás cukorral,a rummalés annyi forralt tejjel,hogy könnyü krémet kapunk.A tejszint a porcukorral kemény habbá verjük,a habfixet elöirás szerint tegyük bele.A kakaos piskotára kenjük rá a gesztenye kb.negyedét,erre kenjük rá a birsalma felét(vagy szorjuk meg meggyel),simitsuk ráa tejszinhab kb.egyharmadát.Tegyük rá az egyik mandulás piskotalapot,a tölteléket ugyanigy rétegezzük majd boritsuk rá a másik piskotalapot.Vonjuk be a tortát gesztenyekrémmel,diszitjük a megmaradt tejszinnel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c037e4bb52, 2008. júl. 24. 09:43
A gesztenye-torta elkészítési módja és hozzávalói.