Cassata 2 recept
180 perc
A Cassata 2 hozzávalói:
-fél l vaniliafagylalt
-negyed l csokoládéfagylalt
-negyed l málnafagylalt
-10dkg kandírozott gyümölcs (cseresznye,barack)
-fél dl kirsch-likör
-1 tojásfehérje,3dl tejszín
-5dkg porcukor
-szines tortadara és cukorrozsák a díszítéshez
-cukrászostya vagy ostyarudacska a fagylalt mellé
A Cassata 2 elkészítési módja:
1,Készitsük elő egy őzgerincformát:előző este vagy legalább néhány orával az elkészités elött tegyük a mélyhütöbe,hogy jol lehüljön.Vegyük ki a vaniliafagylaltot a mélyhütöböl,és engedjük fel szobahömérsékleten úgy,hogy kenhetö legyen,de nem folyjon.Szórjuk az apróra vágott cukrozott gyümölcsöt egy tálba.Öntsük le a kirsch-likörrel,és hagyjuk,hogy a gyümölcs felszívja az alkoholt. 2,A vaniliafagylaltot töltsük egy másik tálba,és kanállal keverjük,hogy krémes állagú masszát kapjunk.Vegyük ki a formát a hűtőből.Kanalazzunk bele 3-4 evökanálnyi vaniliafagylaltot,majd a kanál hátoldalával vagy kisebb fakanállal kenjük meg vele a forma oldalát.Ezután kanalazzuk bele a többi vaniliafagylaltot,míg az kb 2-2,5 cm vastag rétegben áll a forma alján és oldalán.Simítsuk el a fagylalt felületét,és tegyük vissza a mélyhütöbe 1 órára.Közben a csokoládé-és málnafagylaltot vegyük ki a hűtőből,és szobahömérsékleten engedjük fel.Röviddel azelött,hogy a formába fagyasztott vaniliafagylaltotkivennénk,keverjük ki a csokoládéfagylaltot,ahogy az elöbb a vaniliafagylalttal tettük.Merjünk a vaniliafagylaltra egy réteg csokoládésat,és simitsuk el a felszinén.Tegyük vissza a formát megint a mélyhütöbe. 3,Míg hül,a málnafagylaltot is keverjük krémmé egy tálban.Szitáljuk át a porcukrot,öntsük a tejszinhez a kétharmadát,és verjünk belöle kemény habot.A tojásfehérjét is verjük habbá.Amikor már elég kemény,adjuk a fehérjéhez a maradék porcukrot.A cukrozott gíülölcsöt csepegtessük le,és keverjük hozzá a tejszinhab felét.A tejszinhab másik felet töltsük habzsákba.Nagyon óvatosan dolgozzuk össze a cukrozott gyümölccsel összekevert tejszinhabot,a tojáshabot és a megolvadt malnafagylaltot.Vegyük ki a formát a hűtőből,és öntsük bele a tejszines-málnás keveréket.Fedjükle,és tegyük vissza legalább 1 órára a mélyhütöbe. 4,Tálalás elött a forma alját mártsuk forró vizbe,majd boritsuk a fagylaltot egy hosszukás tálra.Díszítsük a tetejét a habzsákbol kinyomott tejszínhabbal,a cukorrózsákkal,és szórjuk meg tortadarával.Szeleteljük fel a cassatát,és ostyával vagy ostyarudacskákkal tálaljuk.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: c037e4bb52, 2009. júl. 3. 17:40
A cassata 2 elkészítési módja és hozzávalói.