Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Cseresznyelekvárt hogyan kell csinálni? fórum

Cseresznyelekvárt hogyan kell csinálni? (tudásbázis)


8. kicsilányka1984 (válaszként erre: 7. - Yulcsy)
2010. jún. 10. 09:11

köszönöm

ezt a fixet megnézem:D

2010. jún. 10. 09:09

Mi tavaly istenit készítettünk.Nyami..

Kimagoztuk, jól átmostuk a cseresznyét,majd turmix gépben egy kicsit turmixoltunk rajta, majd be a lábasba, és a boltokban kapható dzsemfixszel pár perc alatt készre főztük.Készítettünk epreset is,de nyomába sem ér a cseresznyének.Érdemes szétnézni a fixek között, mert van diabetikus is.

2010. jún. 10. 08:53
igazából nem tudom, de csak egy késhegy picike kell av tetejére, ami nem igazán számos! De biztosan vannak más tartósitószerek is, én ezt ismerem és használom!
2010. jún. 10. 08:39
szalicil helyett más nem lenne?
4. kicsilányka1984 (válaszként erre: 3. - FormáSan)
2010. jún. 10. 08:39
köszönöm:))))
2010. jún. 10. 08:26

kimagozod és felteszed főni, kevés cukorral, addig kell főzni amig sürüsödni nem kezd! Kanál próba, ha a kánol már megmarad a máz akkor készen van! Forrón üvegbe tetejére picike szalicil, vagy forrón üvegbe és lecsavarás nélkül hagyni kell kihülni, aztán lecsavarozni!


vagy: egy sor magozott cseresznye, egy sor cukor, ismételni még az üveg meg nem telik (meggyel ua. olyan lesz mint a konyakos meggy) erre nem kell tartósitó, cukor a tetejére! Lecsavarni és már készen is van. Süteményekbe isteni ezt tenni!

2010. jún. 10. 08:18

A neten sajna semmi érdemlegeset nem találtam:(

olyat szeretnék amibe nem sok cukor kell:)))

köszönöm:))

2010. jún. 10. 08:17
Cseresznyelekvárt hogyan kell csinálni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook