Cseresznyelekvárt hogyan kell csinálni? (tudásbázis)
köszönöm
ezt a fixet megnézem:D
Mi tavaly istenit készítettünk.Nyami..
Kimagoztuk, jól átmostuk a cseresznyét,majd turmix gépben egy kicsit turmixoltunk rajta, majd be a lábasba, és a boltokban kapható dzsemfixszel pár perc alatt készre főztük.Készítettünk epreset is,de nyomába sem ér a cseresznyének.Érdemes szétnézni a fixek között, mert van diabetikus is.
kimagozod és felteszed főni, kevés cukorral, addig kell főzni amig sürüsödni nem kezd! Kanál próba, ha a kánol már megmarad a máz akkor készen van! Forrón üvegbe tetejére picike szalicil, vagy forrón üvegbe és lecsavarás nélkül hagyni kell kihülni, aztán lecsavarozni!
vagy: egy sor magozott cseresznye, egy sor cukor, ismételni még az üveg meg nem telik (meggyel ua. olyan lesz mint a konyakos meggy) erre nem kell tartósitó, cukor a tetejére! Lecsavarni és már készen is van. Süteményekbe isteni ezt tenni!
A neten sajna semmi érdemlegeset nem találtam:(
olyat szeretnék amibe nem sok cukor kell:)))
köszönöm:))
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell piskótatésztát csinálni?
- Tudja valaki hogyan kell szemerősítést csinálni?
- Hogyan kell Mátrai Borzaskát csinálni?
- Hogyan és miből kell dunsztkötést csinálni?
- Hogyan kell rántott virslit csinálni? Liszt-tojás-prézli vagy liszt-tojás?
- Nem tudja valaki hogyan kell sima házi pálinkából mézes pálinkát csinálni?