Hogyan kell Mátrai Borzaskát csinálni? (tudásbázis)
"ésdiótöltelékettéveráfelcsavarjuk"
De megfogott ez a szó! :)
A régóta meglévő Gundel szakácskönyvben kikérik maguknak, hogy ezt Gundel palacsintának nevezzék, mert ha leöntik és meggyújtják, az onnan már nem Gundel, csak lángoló palacsinta.
Az igazi Gundel, simán palacsinta, finom diós töltelékkel háromszögre hajtva és csokimázzal leöntve.
De mind a kettő igen finom.
köszi szépen én is lépek. remélem összejön.
jóccakát.
Vagy ez pl nagyon profi lenne (én nem csinálnám meg asszem, de attól még...):
Égô betyárbatyu
Hozzávalók 10 fôre:
8 db palacsinta,
2 dl tej,
8 dkg sárgabarack íz,
8 dkg dióbél,
24 dkg porcukor,
4 adag csokoládéöntet,
kevés tiszta szesz és rum
Kedvelt és igen látványos desszert! A darált diót cukorszirupban felfôzzük, reszelt citromnak héjával ízesítjük. Az édes palacsintákat finomházifôzésûbaracklekvárralmegkenjük,ésdiótöltelékettéveráfelcsavarjuk. Megforrósítjuk, leöntjük forró csokoládémártással, és rummal elkevert tiszta szesszel meglocsolva meggyújtjuk. Lángolva adjuk az asztalra.
ja persze nagyon ksözönöm a második verzió lesz a befutó.
egy hozzáillő süti, na?
Egy részletesebb, ízesebb leírás (Pamina Tavernájából):
Mátrai borzas pecsenye
80 dkg kicsontozott sertés rövidkaraj (vagy 2 nagy csirkemell),
só,
őrölt bors,
50 dkg burgonya,
1 tojás,
4 evőkanál finomliszt,
a sütéshez bőven olaj,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt
A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a burgonyát kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A hússzeleteket papírtörlővel leitatjuk, utána először lisztbe mártjuk, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat (ne legyen túl forró!), és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassa. Tálaláskor a tányéron tejföllel megkenjük. Reszelt sajttal megszórva, párolt zöldséggel kínáljuk.
Ezt mondta a gugli:
Mátrai borzaska
Hozzávalók 10 fôre:
1,4 kg sertés szûz,
5 dl olaj, 50 dkg burgonya,
20 dkg liszt, 3 db tojás,
só, bors, 5 adag párolt rizs,
5 adag hasábburgonya
A húst szeletkékre vágjuk, enyhén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A lisztbôl és tojásból palacsintasûrûségû masszát készítünk, beletesszük
a durvára reszelt nyers burgonyát, belemártjuk a húst, forró zsiradékban kisütjük.
Szóval, kétségbe vagyok esve, rákeresem gugli, és semmi, mély sóhaj, nemtom hogy kell csinálni, oké tejföl meg sajt, dehát csak kéne valami pontos.
Kedves gyakorló háziasszonyok kérlek titeket segítsetek, mer ember azt akar hétvégire, ha nem lesz aszonta válik, szóval....
írjatok sürgősen.
előre is köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Mp 3-at mire kell konvertálni, hogy zenei cd-ét tudjak csinálni, amit normál cd lejátszón is le lehet játszani?
- Mennyi felülést kell csinálni ahhoz, hogy sok édesség mellett is csökkenjen a has?
- A szakítás "művészete", vagyis miként kell csinálni?
- Hobbiból szoktam varrogatni és érdekelne, hogy ha egyéni vállalkozóként szeretném ezt csinálni kell hozzá szakirányú végzettség?
- Adategyeztetés feltöltőkártyánál - létezhet az, hogy azért kell szerződésmódosítást csinálni mert új személyigazolványom van?
- Óránként, 1, 5 óránként szoptatni? Ezt hogy kell csinálni?