Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Cserép edény ismeri valaki?Mit lehet benne fözni? fórum

Cserép edény ismeri valaki?Mit lehet benne fözni? (tudásbázis)


1 2
2010. febr. 25. 13:36

Lecsós göngyölt tarja római tálban


Keresd a mai receptek kozott, remelem tetszeni fog.

49. ibi75 (válaszként erre: 48. - E28ddc7c9b)
2009. okt. 16. 20:37
értem. illene már kipróbálnom :)
48. e28ddc7c9b (válaszként erre: 44. - Ibi75)
2009. okt. 16. 20:22
Nekem a sima, mert azt beáztatva zaftosabb, a zománcosban kicsit "szárazabb" az étel.
47. supin (válaszként erre: 43. - E28ddc7c9b)
2009. okt. 10. 12:43
Éhes lettem.Pontosan igy csinálom..Hmmm.
46. ibi75 (válaszként erre: 45. - Zebracsikó)
2009. okt. 9. 21:54
hmmmm :))
2009. okt. 9. 21:30
speciel nekem éppen most fő benne a sólet!!
44. ibi75
2009. okt. 9. 21:08
amúgy mi a jobb? a sima cserép vagy a mázazott?
43. e28ddc7c9b (válaszként erre: 42. - Ibi75)
2009. okt. 9. 20:38

Én csak tejfölt szoktam, igaz én jó "szaftos" házi kolbásszal készítem, ami adja a paprikás zaftot.

Nálunk a rétegrend: krumpli, tojás, füstölt kolbász, tejföl, és így tovább, a záró sor krumpli, tejföl egy kis reszelt sajttal keverve.

42. ibi75 (válaszként erre: 41. - E28ddc7c9b)
2009. okt. 3. 22:31
akkor csak tejfölt teszel rá? mert én szoktam ilyen pörköltalap trutyit összekeverni tejföllel, azzal rétegezem.
41. e28ddc7c9b (válaszként erre: 24. - Ibi75)
2009. okt. 3. 18:52

Én a krumplit előfőzöm, a cserepet beáztatom, ahogy a sütőbe teszem, akkor gyújtok alá, kb. 30-40 perc a sülés, mennyiségtől függő.

Zaftosabb mint amikor sima jénaiban, vagy tepsiben sütöd.

2009. okt. 2. 19:20
Én mustáros csirkét csináltam benne és nagyon finom lett.Általában zöldséget és csirke húst sütök benne.Sokkal finomabb és nem zsíros.
39. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 36. - Ibi75)
2009. okt. 2. 19:03
Én is abban dagasztom a tésztáját,a naplóba a következő bejegyzés a pizzás táskát akarom már a képek is meg vannak,csak az időm kevés
38. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 35. - Tündi7)
2009. okt. 2. 19:01
A dagasztás legalább addig amíg sima nem lesz a tészta.Az adag nem olyan nagy ezért kézi robotgép dagasztójával is lehet ez kb 5 perc,pihenteted egy5 percet és utána ismét 2-3 perc és 1 óra pihentetés.A gép legalább is így csinálja.Ha sikerült írd meg.
37. Tündi7 (válaszként erre: 36. - Ibi75)
2009. okt. 2. 14:36

Hát persze hogy szeretnék.Azt haottam a kenyér is nagyon finom benne.Lehet hogy karácsonyfa alá kérek eggyett de most pataki tálat is szeretnék.

Mert amit most vettem az inkább egy cserép fazék a töltött kápi még jo benne de mást igen nehezen lehetne belöle kiszedni:))

36. ibi75 (válaszként erre: 35. - Tündi7)
2009. okt. 1. 20:36
és nem akarsz venni egyet? én nagyon szeretem. még a pizzatésztát is abban dagasztom :)
35. Tündi7 (válaszként erre: 28. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. okt. 1. 20:19

Szioka

Megnéztem a képeket há nem semmi ez a kalács nagyon jó lett ügyi vagy!

lehet hogy íén is megprobálom de nekem nincs kenyér sütöm kézzel meddig kel dagasztani??

2009. okt. 1. 18:23

én sóletet is főztem már párszor cserépedényben (római tál)

nagyon jó.


de legegyszerűbb: husikat fűszerezni: pirosarany, mustár, só , bors, fűszerkeverék-ízlés szerint.

kevés olaj az előre beáztatott edénybe, alulra baconszeletek, rá a husi, körédobálok sok-sok fokhaygmát, negyedelt vöröshagymát, répákat, kockára vágott krumplit, egy paprikát és paradicsomot és egyben mindent megsütök. Nagyon jó!

2009. okt. 1. 18:14
Én rozmaringos kacsát sütöttem ilyen edényben.Nagyon finom lett,de szerintem szinte mindent meg lehet benne csinálni,leginkább amit sütni kell.
32. ibi75 (válaszként erre: 31. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. okt. 1. 18:07

na, akkor ezt a 6 szálas dolgot kihagyom :(

ehhez béna vagyok.

a tetejére akkor papír és még az edény teteje?

ezt a sikért keresni fogom :)

31. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 30. - Ibi75)
2009. okt. 1. 17:16

Pontosan úgy kell érteni,hogy 6 szálból kell fonni.Tehát mindig a külsőt belülre.

A papír azért kell,mert a teteje hamarabb megsül és megég mire az alja is.(Vagyis feketébb lesz)

A sikér az egy adalék anyag amit bármelyik drogériába lehet kapni attól lesz ritkább a kalács,de ha kihagyod akkor is jó csak tömörebb.Az ízén nem változtat.

30. ibi75 (válaszként erre: 28. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. okt. 1. 15:52

megnéztem, nagyon szép lett :)

mi az, hogy 6 részre osztod a tésztát és fonatot készítesz? 2 db 3-as fonatot és egymásra rakod?

és befeded a tálat a tetejével (bár ez lehet hülye kérdés) vagy miért kell papír a tetejére?

és ami nem ide tartozik, de megkérdezem: mi az a sikér? azt venni kell?

29. ibi75 (válaszként erre: 28. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. okt. 1. 15:43
megyek, megnézem :)
2009. okt. 1. 10:52
Én a foszlós kalácsot sütöm benne.A naplómba látsz képet is róla.
27. ibi75 (válaszként erre: 26. - D4a2436008)
2009. szept. 30. 15:05
erről még nem is hallottam
2009. szept. 30. 14:41

Eloszor 1/2 orara hideg vizbe kell aztatni.Barmit keszithettek benne,rakott kaposztat,porkoltet,,

Folyadek nem kell hozza,mert amit magaba szivott vizet,azt kiengedi,fozes kozben.Mosogatni,csak forro vizzel szabad,mosogatoszer nelkul,mert magaba szivja a mosogatoszert.Van meg egy jobb edeny,a Tescoban lehet kapni,SLOW COCKER,lassu fozoedeny.Ennek kiveheto keramia betetje van.5-6.000ft.Aki munkaba megy reggel beleteszi a foznivalokat,beallitja lassura,es mire hazamegy,kesz a vacsora.Vagy este beletenni,es reggelre kesz,az ebed.Nem kell kevergetni,nem eg le,nem kell a konyhaba sok idot tolteni.Probaljatok ki.Jo fozest.

25. e799f80651 (válaszként erre: 23. - Ibi75)
2009. szept. 30. 14:39
nekem sosincs az ilyenekkel szerencsém
24. ibi75 (válaszként erre: 22. - E28ddc7c9b)
2009. szept. 30. 14:35

mondjuk nekem a polcon porosodik, de esküszöm előveszem, mert imádom a rakott krumplit :)


csak simán belepakolod a hozzávalókat? és mennyi idő a sütés?

23. ibi75 (válaszként erre: 21. - E799f80651)
2009. szept. 30. 14:34
jajj :(
2009. szept. 30. 14:30
A rakott krumpli isteni benne.
21. e799f80651 (válaszként erre: 19. - Ibi75)
2009. szept. 30. 14:29

én is vettem olyan fajta könyveket és egyik sem vált be

képzeld egy csomó hozzávaló hiányzott, és szar lett a süti vagy más amit abból vettem

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook