Cserép edény ismeri valaki?Mit lehet benne fözni? (tudásbázis)
Lecsós göngyölt tarja római tálban
Keresd a mai receptek kozott, remelem tetszeni fog.
Én csak tejfölt szoktam, igaz én jó "szaftos" házi kolbásszal készítem, ami adja a paprikás zaftot.
Nálunk a rétegrend: krumpli, tojás, füstölt kolbász, tejföl, és így tovább, a záró sor krumpli, tejföl egy kis reszelt sajttal keverve.
Én a krumplit előfőzöm, a cserepet beáztatom, ahogy a sütőbe teszem, akkor gyújtok alá, kb. 30-40 perc a sülés, mennyiségtől függő.
Zaftosabb mint amikor sima jénaiban, vagy tepsiben sütöd.
Hát persze hogy szeretnék.Azt haottam a kenyér is nagyon finom benne.Lehet hogy karácsonyfa alá kérek eggyett de most pataki tálat is szeretnék.
Mert amit most vettem az inkább egy cserép fazék a töltött kápi még jo benne de mást igen nehezen lehetne belöle kiszedni:))
Szioka
Megnéztem a képeket há nem semmi ez a kalács nagyon jó lett ügyi vagy!
lehet hogy íén is megprobálom de nekem nincs kenyér sütöm kézzel meddig kel dagasztani??
én sóletet is főztem már párszor cserépedényben (római tál)
nagyon jó.
de legegyszerűbb: husikat fűszerezni: pirosarany, mustár, só , bors, fűszerkeverék-ízlés szerint.
kevés olaj az előre beáztatott edénybe, alulra baconszeletek, rá a husi, körédobálok sok-sok fokhaygmát, negyedelt vöröshagymát, répákat, kockára vágott krumplit, egy paprikát és paradicsomot és egyben mindent megsütök. Nagyon jó!
na, akkor ezt a 6 szálas dolgot kihagyom :(
ehhez béna vagyok.
a tetejére akkor papír és még az edény teteje?
ezt a sikért keresni fogom :)
Pontosan úgy kell érteni,hogy 6 szálból kell fonni.Tehát mindig a külsőt belülre.
A papír azért kell,mert a teteje hamarabb megsül és megég mire az alja is.(Vagyis feketébb lesz)
A sikér az egy adalék anyag amit bármelyik drogériába lehet kapni attól lesz ritkább a kalács,de ha kihagyod akkor is jó csak tömörebb.Az ízén nem változtat.
megnéztem, nagyon szép lett :)
mi az, hogy 6 részre osztod a tésztát és fonatot készítesz? 2 db 3-as fonatot és egymásra rakod?
és befeded a tálat a tetejével (bár ez lehet hülye kérdés) vagy miért kell papír a tetejére?
és ami nem ide tartozik, de megkérdezem: mi az a sikér? azt venni kell?
Eloszor 1/2 orara hideg vizbe kell aztatni.Barmit keszithettek benne,rakott kaposztat,porkoltet,,
Folyadek nem kell hozza,mert amit magaba szivott vizet,azt kiengedi,fozes kozben.Mosogatni,csak forro vizzel szabad,mosogatoszer nelkul,mert magaba szivja a mosogatoszert.Van meg egy jobb edeny,a Tescoban lehet kapni,SLOW COCKER,lassu fozoedeny.Ennek kiveheto keramia betetje van.5-6.000ft.Aki munkaba megy reggel beleteszi a foznivalokat,beallitja lassura,es mire hazamegy,kesz a vacsora.Vagy este beletenni,es reggelre kesz,az ebed.Nem kell kevergetni,nem eg le,nem kell a konyhaba sok idot tolteni.Probaljatok ki.Jo fozest.
mondjuk nekem a polcon porosodik, de esküszöm előveszem, mert imádom a rakott krumplit :)
csak simán belepakolod a hozzávalókat? és mennyi idő a sütés?
én is vettem olyan fajta könyveket és egyik sem vált be
képzeld egy csomó hozzávaló hiányzott, és szar lett a süti vagy más amit abból vettem
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki a Lenkei-féle életerő vitamint? Vannak tapasztalatok? Hol lehet beszerezni?
- Mi lehet az oka, hogy férfi-női barátságban mindkettő elismeri a vonzalmat, a férfi mégis a párjánál marad?
- Mitöl lehet cserepes és hámló az ajkam évek óta?
- Hol lehet megnézni, kik lettek a mosógép csereprogram nyertesei?
- Ismeri valaki a a rody ugráló lovat?Mennyire jó?Hol lehet kapni olcsóbban mert elég drága.
- Hallottatok már arról, hogy a tetőcserép átázik? Hogyan lehet garanciát érvényesíteni?