Cseh gombóc recept
A Cseh gombóc hozzávalói:30 dkg liszt
2 tojás
5 dkg élesztő
1 dl tej
3 db zsemle
1 fej hagyma
4 dkg vaj
só
juhtúró
A Cseh gombóc elkészítési módja:
A lisztet, a tojást, az élesztőt ,a tejjel közepes keménységű tésztává dolgozzuk össze.Annyira,hogy hólyagos tésztát kapjunk.A zsemléket kockára vágjuk hagymás vajon átsütjük.Belekeverjük a tésztába,majd szalvétába kötve,fakanál nyelén 25 percig nem lobogó vízben főzzük.Ha kész felszeleteljük,hagymás zyírral leöntjük juhtúróval tálaljuk
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. dec. 17. 09:22
A cseh gombóc elkészítési módja és hozzávalói.