Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Csecsemőmirigy felnőtt korban fórum

Csecsemőmirigy felnőtt korban (beszélgetés)

9. Tamianyu (válaszként erre: 8. - Ariadna)
2010. okt. 20. 16:14

pf,ez szép..

Írd be a keresőbe,hogy netdoktor,és találsz olyan netes orvost,aki válaszol a kérdéseidre.

Ez megbízhatóbb infó,mint itt bárkitől.

8. ariadna (válaszként erre: 7. - Tamianyu)
2010. okt. 20. 15:14
Épp azért írtam ide, mert az orvosomat minden évben megkérem mondja el mi van, és nem ad semmi használható információt, és hogy úgy mondjam nem túl kedves. Szerintem váltani fogok...
7. Tamianyu (válaszként erre: 6. - Ariadna)
2010. okt. 20. 08:54

Pont ezért ellenőrzik,mert normál esetben fel kell szívódnia.Ha nálad ez nem történt meg,akkor gondolom figyelemmel kísérik,hogy változik e.

És a változás nem csak visszafelé lehet,hanem nőhet is.Gondolom amíg nem okoz gondot,addig nem akarnak műteni,hiszen nem kis műtét.A legközelebbi ellenőrzésnél magyaráztasd el az orvossal,Ő egyértelmű választ tud neked adni a pontos diagnózisod alapján.

2010. okt. 19. 22:35

Teljesen megfeletkeztem erről a fórumról.

A lényeg: engem 10 éve hívtak vissza az első tüdőszűrő után, hogy találtak valamit. Aztán az orvos azt mondta a csecsemőmirigyem látszik a felvételen. Azt mondta nem szívódott fel és minden évben kell mennem CT-re, hogy ellenőrízzék visszahúzódik-e (ő mondta). Azóta valamivel kisebb lett, viszont anno azt mondta, ha nem húzódik vissza 18 éves koromig, el kell távolítani. Már 5 év eltelt és még mindig semmi, de ugyan úgy járok kontrollra. Igazából nem értem miért kell minden évben CT sugárzásnak kitetetnem magam, amikor semmi bajt nem okoz és az orvos sem tud mondani semmit, hogy most mi van.

Kíváncsi lennék van-e még valaki hasonló helyzetben?

5. Tamianyu (válaszként erre: 1. - Ariadna)
2010. okt. 3. 16:35

Arra gondolsz,hogy probléma van vele?

Egy ismerősömnek ki kellett venni,mert hatalmasra nőtt.Ugyan olyan eljárással műtötték mint a szívműtéteseket.Felnyitották a mellkasát,jó hosszú vágása van.Hosszadalmas fájdalmas nehéz gyógyulása volt.

2010. okt. 3. 16:33

A csecsemőmirigy, más néven timusz (latinul thymus) egy nyirokszerv, a T-limfociták érésének legfőbb helye. A mellkasban helyezkedik el, közvetlenül a szegycsont mögött. Emberben a pubertáskorra éri el legnagyobb fejlettségét, majd állománya folyamatosan elzsírosodik.

A csontvelőből származó T-limfocita-előalakok a csecsemőmirigyben pozitív majd negatív szelekción esnek át, melyek során kb. 99%-uk apoptózist (programozott sejthalált) szenved. A pozitív kiválasztódás során azok a sejtek pusztulnak el, melyek nem képesek az antigén-felismerésre, s így haszontalanok. A negatív szelekció során pedig azok pusztulnak el, amelyek az egyed saját molekuláit is antigénként ismerik fel, s ily módon veszélyt jelentenének a saját szervezetre

3. Pirosalma (válaszként erre: 1. - Ariadna)
2010. okt. 3. 16:30
Csecsemőmirigyük a felnőtteknek is van, csak a szövettani szerkezete és a mérete változik meg felnőttkorra.
2010. okt. 3. 16:28
mindenkinek van,az csak a neve,bem múlik el
2010. okt. 3. 16:24
Van olyan köztetek, akinek még megvan a csecsemőmirigye?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook