Rajzolni felnőtt korban? (beszélgetés)
NA pont ezért kell szálanként :D
Igen, a szempillával gondban vagyok... vagy túl szőrős lesz, vagy olyan mintha összeragadt volna a spiráltól :)
Aranyos vagy :) köszi!
Jó lesz az, a szempillákat egyesével kell viszont megrajzolni. azt nem szabad elsumákolni :D akkor lesz szép :) bejelöltem a naplód, figyellek ám :)
Köszönöm szépen :) rajzolgattam ma párat, az előbb tettem még fel. Jó érzés :)
Jól néz ki kezdésnek. Mark Crilley tutorialjai nekem is segítettek :-)
Lehet hogy a kocka rajzolás lenne az alap, de most nagyon tetszenek a szemek, megnéztem egy csomó ilyen képet és videót :) Sose tudtam normálian lerajzolni... meg is próbálkoztam egyel :)
Érdekes hogy ez nálam sosem működött. De nem én vagyok a mérvadó. A karikák körök segédletként használata csak zavart kb mindig. Max ahhoz segít hogy mit hova helyezzek el. Lehet ránézek már erre a kockologia dologra :-D
OK megfogadom :) Nézegettem ilyen könyveket, meg a gyereknek is van, és tényleg így van, alap formákra bontanak mindent.
másoltak igen, élő modellről :-)
nem szükséges másolni - és megint a kockológiával jövök - ha az ember a geometriai formákat megtanulja lerajzolni, akkor már sokkal könnyebben mennek a dolgok, mert pl. a fej is egy geometriai forma, a kar is, a step by step oktató rajzokon is vonalakkal, karikákkal, gömbökkel kezdik a rajzolást, nem véletlenül, a többi részletkérdés.
Ja, értem, igen ezért is mondtam hogy óvatosan a tanfolyamokkal
Csináltam egy naplót a próbálkozásoknak :)
Ma a gyereknek is nagy kedve volt, úgyhogy rajzoltunk :)
Igen, én értem amit mondasz, és szerintem kb. ugyanarról beszéltek :) Gondolom valahogy a kettő kombinációja a reális, de én laikus vagyok... valahogy úgy gondolom, hogy ha valaki ügyesen másol mondjuk fotóról, akkor élő modellt is ügyesebben rajzol le, vagy emlékezetből is... de ezt csak én gondolom :)
a kolléganőm végezte el ezt a tanfolyamot, mutatta a munkáit, elképezstőek voltak, de azt mondta, önállóan ugyanúgy nem tud lerajzolni még egy almát sem, mint annak előtte
Félreértesz.
Azzal a jobb agyféltekés rajzolással valójában másolni lehet megtanulni, rajzolni nem.
Fog az menni. :-) jobban is mint a tizede ;-)
Ó igen, mert a nagyok sosem másoltak semmit :-) ez rossz hozzáállás. Másolni szükséges főleg az elején mivel be kell gyakorolni a formákat. Fejből csak az után hogy ez megy különben aránytalanságok lesznek :-)
Is-is :) Bár az, hogy másoljuk át a foltokat minél pontosabban, kevésbé vonz, de gondolom lehet ügyesedni tőle :)
Az is jó szerintem ha fényképről le tud valaki rajzolni egy arcot...
az valójában nem is rajzolás, hanem másolás
szerintem trapiti magától szeretne rajzolni!
Ez így van, de ha nincs kihasználva, fejlesztve akkor hiába tehetséges
a tehetség nem vész el. ;)
hobbi szinten szerintem mindegy, hogy hogyan kezdesz el rajzolni, ahogy neked tetszik, ahogy te jónak látod, nem másnak rajzolsz hanem a saját kedvedre.
Zenében is sokan le tudják játszani pl. gitáron a Nothing else matters, de kottát nem tudnak olvasni, sőőőt, nagyon sok zenész nem tud kottát olvasni, csak hallás után játszik, nincs ezzel semmi gond.
Én a fokozatosság híve vagyok, annak hogy az alapokat is megtanuljam.
Nyilván meg lehet tanulni rajzolni mindenhogyan, ahogy nyelveket is meg lehet tanulni sorozatokból, de kérdezte hogyan kezdje, én azt mondtam ahogyan én tanultam anno. A lényeg a szorgalom és gyakorlás, többet ér a tehetségnél is. Sok tehetség elveszik gyakorlás híján és sok kevésbé tehetséges lesz ügyesebb, mert szorgalmas.
Uhh... :) Hát én a tizedével is elégedett lennék :)
Biztos hogy igazad van, tanultam én is már sokmindent az alapoktól :) Zenében azért azt tapasztaltam, hogy meg lehet találni a középutat a nehéz, száraz "alapozás" és az élvezetes zenélés között már a kezdetektől :) Gondolom lehet a rajzban is... Különösen hogy tényleg abszolút csak hobbi szinten gondoltam (komolynak ott van a szakmám, a zene és a nyelvtanulás) :)
ennyire jutottam kockológia nélkül :D
[link]
Tanfolyamra biztosan nem fogok menni, itt nincs is. :)
én meg jútyúb videókból tanultam meg rajzolni :P
én rajz tagozatos gimnáziumba jártam, az első évet kockológiával töltöttük, év végén voltak csendéletek, de ennyi, a kockánál tanulja meg az arányokat, pl. egy hegedűs se a Vonósszerenáddal kezdi, hanem etüdökkel, skálákkal, ha az megvan, jöhet a Süss fel nap :)
én se azzal kezdtem, sőt, sosem foglalkoztam (na jó általános iskola rajzóra.
van érzéke hozzá. :)
További ajánlott fórumok: