Citromtorta Emyke módjára recept
A Citromtorta Emyke módjára hozzávalói:22 cm-es tortaforma
4 tojásos olajos piskóta hozzávalói:
200 g cukor + 80 g a tojásfehérjébe
350 g liszt
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás
1 cs sütőpor
A krém a következő:
5 dl tej
7 dkg vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
2 citrom reszelt héja
3 dl növényi tejszín
2 dl állati tejszín
A Citromtorta Emyke módjára elkészítési módja:
A piskótát a recept szerint megsütjük, majd ahogy kihűlt 4 lapba vágjuk. A tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport. Ahogy a tejben a cukor elolvadt és már meleg, beleöntjük a pudingos alapot és a citromok reszelt héját. Addig főzzük kevergetve, míg besűrűsödik, majd celofánnal közvetlenül letakarva hagyjuk kihűlni. Ahogy kihűlt a pudingunk, a tejszíneket egybe öntve viszonylag kemény habbá verjük. Ha csak növényi tejszínnel dolgozunk, akkor egy nagyon krémes, szájpadlásra tapadó krémet kapunk. A pudingot is átkeverjük robotgéppel, hogy ne legyen csomós. Ezután ha a kettőt össze szeretnénk keverni, akkor hablapáttal álljunk neki, hogy ne törjük össze a tejszínhabot. (Csak növényi tejszín esetén lehet géppel keverni.) Sima krémmé forgatjuk és tölthetjük a lapokat. Körben szintén a habbal vonjuk be, tetejére habrózsákat nyomunk. Oldalát tortafésűvel áthúzhatjuk, tetejét citromszeletekkel díszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. jan. 29. 07:04
A citromtorta emyke módjára elkészítési módja és hozzávalói.