Citromos-mozzarellás spagetti recept
20 perc
231 kcal
6 gramm
15 gramm
1 citrom | 1 cs
bazsalikom | frissen őrölt bors | só | 250 g mozzarella |400 g spagetti | 5 ek
olívaolaj
A Citromos-mozzarellás spagetti elkészítési módja:
1 A citromot forró vízben megsikáljuk, megtörölgetjük, majd vékonyan meghámozzuk. A citromhéjat finomra aprítjuk vagy hajszálvékony csíkokra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, néhány levelet félreteszünk díszítésnek, a többit lecsipkedjük és apróra vágjuk. 2 A citromhéjat összekeverjük az aprított bazsalikommal, a borssal és a sóval. Lecsepegtetjük és körülbelül 1 cm vastag szeletekre vágjuk a mozzarellát. A nagyobb szeleteket félbe- vagy négybe vágjuk, azután beleforgatjuk a citromos keverékbe. 3 A csomagoláson lévő utasítás szerint sós forró vízben roppanósra főzzük a spagettit. Serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanálnyi olívaolajat, majd közepes lángon körülbelül 1-1 percig sütjük a mozzarellaszeletek mindkét oldalát. 4 Leszűrjük a tésztát és összekeverjük a maradék olajjal. Azután négy előmelegített tányérra osztjuk, és megrakjuk a mozzarellával. A félretett bazsalikommal díszítve azonnal tálaljuk.
Light mozzarellával és durum tésztával csökkenthető az étel kalóriatartalma.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Xoxoxo, 2009. aug. 8. 08:44
A citromos-mozzarellás spagetti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.