Citromkrém tortába recept


* 2 dl víz
* 1/2 dl citromlé + 1 citrom leve
* 3 evőkanál rétesliszt
* 2 db citrom lereszelt héja
* 25 dkg kristálycukor
* 25 dkg rama
A Citromkrém tortába elkészítési módja:
A lisztet csomómentesre keverjük a vízzel, hozzáadjuk a fél dl citromlevet és a citrom héját. Ezt a keveréket folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a kristálycukrot és az 1 citrom levét, kihűtjük. Amíg hűl, addig habosra keverjük a margarint, és ha kihűlt a főtt krém, összedolgozzuk a felhabosított margarinnal.
Tetszés szerint tortába, piskótatekercsbe vagy más egyéb sütibe töltjük.
A kisfiam kedvence:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Agnik1, 2011. szept. 21. 12:50
A citromkrém tortába elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.