Ciszta és terhesség együtt! Volt valakinek hasonló? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok. Én tavaly amikor a kislányommal voltam terhes akkor voltam ebben a cipőben. Mikor kiderült hogy babát várok akkor látta a doki a cisztát is ami folyamatosan nőtt. Mivel panaszmentes voltam egész végig ezért megszültem a kislányt márciusban és a a 6 hetes kontrollon még mindíg ott volt a ciszt ezért amikor a kicsi 9 hetes volt laporoszkopíával megműtöttek ami 3 nap korházi bentlétet igényelt. Azóta panaszmentes vagyok és ciszta sincs csak egy kisfiú a pocakomban. Bocs hogy későn válaszoltam de gondoltam jobb későn mint soha. Kitartás nem lessz semmi baj.
Miért kellett táppénzre menned? Fájt? Vagy feküdnöd kellettt? Nagyon szép neve van a kislányodnak:))))
Én is ebben reménykedek, bár így a 8.hét környékén még olyan messze van az a 12.heti uh... De biztos minden rendben lesz, és kész! :))))))
Én egy 5,5 cm-es cisztával kezdtem a terhességemet,így 8 hetesen el kellett mennem táppénzre,de márc.22-én egészségesen megszületett a kislányom,Zoé Bodza! ♥
Az uh-s dokinő nálam is frászt hozott! 12.hét, és a nyaki redővel nem talált mindent rendben, de aztán vérvétellel kiderült, hogy semmi gond, szerencsére.
Nekem így volt! Nagyon bepánikoltam, mert előtte műtöttek is ciszta miatt! De nem lett semmi baj, a 12. heti uh-n sehol nem volt a ciszta, kisfiam 3 éves múlt nemrég! Remélem, nálad is így lesz, és minden ok lesz!
Tegnap elmentem a nőgyogyimhoz, és teljesen megnyugtatott! Azt mondta, ez pici ciszta, nem foglalkozunk vele, úgyis fel fog szívódni a 12.hétig! Ez egy természetes folyamat, nem kell izgulni miatta! :)))) Szóval mostmár teljesen nyugodt vagyok, azt az ultrahangos dokinőt, aki meg rámhozta a frászt, messziről elkerülöm innentől kezdve, az tuti!
Köszi mindenkinek a biztatást! :)))
Köszönöm a biztatást, jó hallani, hogy az esetek 99%-ában semmi gondot nem okoz a ciszta! Bízom benne, hogy nem az 1%-ba fogok esni, mást most úgyse tehetek! :)
Szia, Nekem az első babám születésekor, a császárkor derült csak ki, hogy a bal petefészkemen van egy ciszta. És a műtét kiegészítéseként le is kapta a doki. A terhesség alatt semmi gondot nem okozott nálam, sem a babánál. A kétszarvú méhem miatt volt inkább aggódás, de azóta már még egy babát kihordtam. Nálatok is minden rendben lesz. Kitartás! Jó egészséget, könnyű terhességet!
Szia! Én 15 hetes kismama vagyok és nekem is van egy cisztám kb. 4-5 cm-es, de már pár éve megvan és nem a felszívódós fajta, az orvosom mégis mindig azt mondja ne aggódjak, nem lesz miatta gond. Már várom a következő vizsgálatot hogy újra rákérdezzek mi van, mi lesz vele, eddig mindig sikerült megnyugtatnia. Ne aggódj te sem!
ilyen is van, de ezen nem kell stresszelni. nagyon vigyázni kell, sokat pihenni, szexet hanyagolni és kész. onnantól már nem rajtunk múlik...
Én 6 hetes voltam mikor kiderült hogy van cisztám, ráadásul későn mert szex közben kidurrant, begörcsöltem. Párom bevitt a kórházba ahol azonnal megműtöttek, el is vetéltem.
azt, h kapja be...a stressz nagyon fontos faktor, erre idegel téged?!
Hát eléégé, pedig nő, így még jobban átérezhetné, mit érez ilyenkor egy nő! :(
Köszönöm, minden biztató, bátorító szó jól jön most! :)))
Húú, ez egy nagyon részletes cikk, elolvastam, köszi! Sok érdekesség volt benne! :)
Nekem nem cisztám, hanem miómám volt. Az első UH-n vették észre, s nőtt együtt a bébikével a hasamban. Először nagyobb volt mindig, mint a magzat, de aztán a fiam lehagyta...;) Végül az utolsó hetekben már nem is látszott a bébitől a mióma (a méhfal hátsó részén volt)
Szerencsére nem okozott gondot, ki tudtam hordani a fiam. De végig izgultam a terhességet..
Mivel császármetszéssel született aztán a fiam, így a dokim rögtön a miómámat is kikapta..;D
Fiam egészségesen született. Már 3 éves nagyfiú;D
Nemtom cisztánál mi a helyzet, csak gondoltam, leírom, tán bíztatásként, hogy nálam hogyisvolt..
Kívánom a legjobbakat!!! Szorítok, hogy nálad is minden rendben legyen!!!!!
Nekem és még nagyon sok ismerősömnek is így volt! Úgyhogy ez egyáltalán nem gond. Az én orvosom szerint teljesen normális dolog! Kár, hogy a tiéd így megrémített!
Sajnálatos dolog, hogy az orvosok egy része a koraterhességi cisztákat kórosnak találja, pedig a legtöbb nőnél a sárgatestnél ciszta alakul ki (élettani) és mikor a méhlepény átveszi a szerepet,addigra a ciszta a sárgatesttel együtt eltűnik. 10-12. hétre.
•A sárgatest cisztái lehetnek kétfélék lehetnek:
1.A granulóza ("szemcsés") sejtes ciszták általában féloldaliak, nem nagy méretűek és együregű képletek, mellyekkel leggyakrabban koraterhességben találkozunk ultrahang vizsgálat során. Nincs vele tennivaló, a sárgatest a 6. és a 10. hét között elsorvad, miközben a progeszteron termelését a méhlepény veszi át. Ez idő alatt a ciszta is felszívódik.
[link]
Igyekszem, bár éjjel semmit nem tudtam aludni! Azért az megnyugtat, hogy ilyen sok embernél nem okozott semmi problémát, és mindenkinek egészséges babája, gyereke született! :)
Nem dolgozom, most szeptembertől mentem volna vissza, ahogy betölti a kisfiam a 3 évet! :)))
Azt mondod? lehet, bár ugyanaz a doki, ugyanazon a gépen csinálta! Inkább azért izgulok, mert azt mondta: "Nem akarom megijeszteni, sem a frászt hozni magára, de sajnos ez még sok galibát okozhat!" Na erre mit mondhatnék?!
Nem tudom mitől alakulhat ki, én nem szedtem semmit.
De a lényeg, hogy ne idegeskedj miatta! Tudom, hogy ezt csak mondani könnyű, de próbáld meg :)
Nekem volt az első terhességemnél,de úgy rémlik nekem nagyobb volt.Azt mondta a doki,hogy ebből tényleg lehet baj.Aztán következő vizsgálatra felszívódott.A lányom már 8 éves...Ne ijedj meg,meg is gondolj rá.Nem lesz semmi baj.Dolgozol még?Mert azt lehet nem kéne...
DE jó, akkor van remény, hogy minden rendben lesz?! Ez a várakozás a legrosszabb és leghosszabb! Pedig már van egy gyerekem, de akkor is...
2 mm semmit nem jelent, az adódhat a mérés pontatlanságából, hogy éppen melyik két pontját jelöli be a doki.
Biztos azért alakult ki, mert Closty-t szedtem, mint írtam nagyon régóta próbálkozunk már! A doki nekem is ezt mondta, hogy majd a 12.heti uh-on meglátjuk mi lesz! De az még 5-6 hét!!!! :)
Nekem a 18 hetes ultrahangon már nem látszott, pedig 12ik hétig nagyobb volt mint a baba.
Inkább az a baj, hogy 2 héttel ezelőtthöz képest nőtt! Ugyan nem sokat, de 20x26 ból 22x28 mm lett!
További ajánlott fórumok: