Cicege, tócsni, berét, lepcsánka, krumplilángos.Mind ugyanaz. recept
A Cicege, tócsni, berét, lepcsánka, krumplilángos.Mind ugyanaz. hozzávalói:A címben jelzett burgonyás finomságot nagyon sokféle képen készítik. Itt azt a receptet közlöm amit édesanyámtól tanultam.
Hozzávalók:
1,5kg burgonya
3 púpozott evőkanál liszt
2 tojás
só
1 közepes fej vöröshagyma
2 kávéskanál majoránna.
1 csomag petrezselyem zöld.
A Cicege, tócsni, berét, lepcsánka, krumplilángos.Mind ugyanaz. elkészítési módja:
A burgonyát lereszelem./Én ezt diódarálóval szoktam csinálni,mert így gyorsabb és könnyebb. A levet amit enged le szoktam önteni. A vöröshagymát és a petrezselyem zöldet apróra vágom. A hozzávalókat jól összekeverem, majd az így nyert masszát egy nagyobb evőkanállal forró bő olajba szaggatom, a kanállal ellapítom körülbelül fél centi vastagra és mind a két oldalát szép pirosra sütöm.A kisütött cicegéket papírtörlőre Szedem ki hogy az ételből az olajat felszívja, és ezáltal kevésbé zsíros legyen. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bubu bácsi, 2010. nov. 22. 11:22
A cicege, tócsni, berét, lepcsánka, krumplilángos.mind ugyanaz. elkészítési módja és hozzávalói.