Alföldi öreglebbencs recept
Az Alföldi öreglebbencs hozzávalói:40 dkg száraz lebbencstészta
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
40 dkg burgonya
pirospaprika
só
bors
Az Alföldi öreglebbencs elkészítési módja:
A zsiradékot megforrósítjuk a tördelt tésztát benne zsemleszínűre pirítjuk.Közben hozzáadjuk a reszelt hagymát paprikával megszórjuk,vizzel felengedjük.Beletesszük a karikára vágott nyers burgonyát.Sózzuk borsozzuk és befedve csendesen főzzük.A levét el kell főnie.Nem keverjük,hanem az edént rázogatjuk,végül gyengén lesütjük hogy a tészta szikkadt legyen. Savanyúsággal tálaljuk.
A lebbencs egyszerű gyúrt tészta vékonyra kinyújtva.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. nov. 14. 09:49
Az alföldi öreglebbencs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.