Chili con carne recept
A Chili con carne hozzávalói:60 dkg marhahús
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db zöld,sárga,piros kaliforniai paprika
1db paradicsom
2,5 dl paradicsompüré
víz
Chili+ erős fűszerek
oregánó,
kakukkfű
só
A Chili con carne elkészítési módja:
60 dkg marhahúst kockákra vágtam. 1 nagy fej vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, fél zöld és fél piros kaliforniai paprikát (amit csíkokra vágtam), 1db chili paprikát, 1db zöld erős paprikát, 1db paradicsomot (amit forró vízbe tettem 1 percre és meghámoztam, majd kockákra vágtam), 2,5 dl paradicsompürét, 2,5 dl marhahúslevest (ha nincs készen, kockából is lehet készíteni). 2 evőkanál zsíron az apró kockákra vágott vöröshagymát megdinszteltem, hozzá adtam a kaliforniai paprikákat és a húst. Együtt sütöttem a hús kifehéredéséig, akkor került bele a zúzott fokhagyma és a kockákra vágott paradicsom. Amikor a paradicsom szétfőtt, felöntöttem a húslevessel és fűszereztem. Ilyenkor állítom be a csípősségét is. A chili- és erős paprikából ízlésünknek megfelelő mennyiséget belekarikázok, 1/2 mokkáskanál cayenne borsot, 1 mokkáskanál füstölt, tört jalapeno paprikát. A többi fűszert is belekeverem: 1 db babérlevelet, 1 mokkáskanál oregánót, 1 mokkáskanál kakukkfüvet, ízlés szerint sót. A hús puhulásáig főzöm. Közben előkészítek 40 dkg levétől lecsepegtetett és vízzel leöblített konzerv vörös babot és 20 dkg előfőzött kukoricát. Amikor a hús megpuhult, hozzáadom a babot és a kukoricát, felöntöm a paradicsompürével. Együtt készre főzöm. Készen vásárolt sajtos ízesítésű tortilla chipszel fogyaszthatjuk!.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. febr. 14. 09:45
A chili con carne elkészítési módja és hozzávalói.